Jų pagrindas – klasikinis silkės ir virtų bulvių duetas, kurį papildo sultingi ir traškūs obuoliai bei aštroko skonio užpilas.
Viskas paprasta, pakankamai greita ir, svarbiausia, patrauklu.
Būkite tikri: skonio derinys yra tiesiog tobulas. Tad šis patiekalas puikiai tiks tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms. Išbandykite!
Skandinaviškos silkės salotos
Reikės:
- 180 g tradicinės silkių filė „Viči“ aliejuje
- 200 g žalio obuolio
- 2 virtų kiaušinių
- 0,5 raudono svogūno
- 2 su lupena virtų bulvių
- 1 nedidelės arba pusės didesnės citrinos
- šviežių krapų, svogūnų laiškų
- 2 v. š. saulėgrąžų aliejaus
- 1 a. š. garstyčių (puikiai tiks ir grūdėtosios)
- druskos
- pipirų
- kelių gražgarsčių lapelių (nebūtinai)
Kaip gaminti
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais ar apskritimais.
Supjaustykite kiaušinius.
Silkę nuvarvinkite ir supjaustykite.
Obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais, iškart apšlakstykite citrinų sultimis.
Žalumynus sukapokite.
Aliejų sumaišykite su garstyčiomis, įmaišykite vieną šaukštą citrinų sulčių, apliekite salotas ir lengvai sumaišykite.
Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite.
Skanaus!