Savo receptą ji pasiūlė skaitytojų receptų konkursui. Tad dalijamės, o jūs išbandykite ir įvertinkite.
Skrudinti sūrio kamuoliukai
Reikės:
- mažų mocarelos sūrio kamuoliukų
- mėgstamų prieskonių
- kiaušinių
- druskos, pipirų
- džiūvėsėlių
- aliejaus kamuoliukams kepti.
Kaip gaminti
Mocarelos rutuliukus apibarstykite prieskoniais ir apvoliokite.
Kiaušinius išplakite su druska, pipirais.
Į gilią lėkštę suberkite džiūvėsėlius, paskaninkite prieskoniais.
Sūrio rutuliukus pamirkykite kiaušinių plakinyje, po to apvoliokite džiūvėsėliuose. Vėl merkite į kiaušinius ir vėl apvoliokite – tai kartokite 3–4 kartus.
Rutuliukus trumpai apkepkite aliejuje, kol taps gražios auksinės spalvos.
Rutuliukus patiekite su mediniais pagaliukais.
Prie jų labai tinka jogurtinis padažas su česnaku: jam sumaišykite graikinį jogurtą, išspaustą česnako skiltelę, šaukštą citrinos sulčių, paskaninkite druska ir pipirais.
„Puikiai tiks ir jogurtinis padažas su šviežiomis žolelėmis – krapais, petražolėmis, bazilikais. Skanaus“, – palinkėjo Regina.