Tokie suktinukai labai tinka užkandžių stalui, net juos patogu valgyti rankomis. Jie ne tik papuoš vaišių stalą, bet ir maloniai nustebins visus.
Lavašo suktinukai su silke
Reikės:
- 300 g bulvių
- 20 g sviesto
- lavašo lakšto
- 150 g tepamojo sūrelio
- svogūnų laiškų
- 4-6 tradicinės silkių filė „Viči“ aliejuje
Kaip gaminti
Bulves išvirkite, sugrūskite, pagardinkite sviestu, druska.
Lavašo lakštą ištepkite sūreliu (pasilikite porą šaukštų), ant viršaus tolygiai paskirstykite bulvių košę, ties viršutiniu kraštu palikdami neuždengtą maždaug 7 cm juostą. Ją dar kartą ištepkite likusiu sūreliu.
Silkę nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite gabaliukais ir išdėliokite ant bulvių košės. Apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Susukite lavašą taip, kad jis suktųsi link sūreliu ištepto krašto, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą.
Palaikykite 1–2 valandas. Gražiai supjaustykite ir patiekite.
Skanaus!