Lengvai paruošiamos varškės spurgytės: skanėstas, kuriam neatsispirs nei maži, nei dideli

Šaltais žiemos vakarais nėra nieko jaukiau, kai namai pakvimpa naminiais kepiniais. O ką tik iškeptoms spurgytėms neatsispirs nei maži, nei dideli.

Spurgytės.
Spurgytės.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 2, 2021, 1:31 PM, atnaujinta Nov 29, 2022, 12:37 PM

Jų receptą receptų konkursui atsiuntė Dovilė iš Kretingos.

Spurgyčių receptas

Reikės:

  • 250 g varškės
  • 250 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 3,5 v. š. cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • aliejaus spurgytėms kepti

Kaip gaminti

Į dubenį dėkite varškę ir sutrinkite šakute, berkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Jei norite tolygesnės masės, ją galite sutrinti trintuvu.

Į kitą dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, juos dalimis berkite į varškės masę ir gerai išmaišykite, suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Ji bus minkšta, šiek tiek limpanti prie rankų.

Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti kambario temperatūroje 20 min.

Rankomis formuokite spurgytes ir virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.