Jų receptą receptų konkursui atsiuntė Dovilė iš Kretingos.
Spurgyčių receptas
Reikės:
- 250 g varškės
- 250 g miltų
- 2 kiaušinių
- 3,5 v. š. cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 1 a. š. kepimo miltelių
- aliejaus spurgytėms kepti
Kaip gaminti
Į dubenį dėkite varškę ir sutrinkite šakute, berkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Jei norite tolygesnės masės, ją galite sutrinti trintuvu.
Į kitą dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, juos dalimis berkite į varškės masę ir gerai išmaišykite, suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Ji bus minkšta, šiek tiek limpanti prie rankų.
Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti kambario temperatūroje 20 min.
Rankomis formuokite spurgytes ir virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos.