Burokėlį aš pjausčiau daržovių spiralizatoriumi – tai tokia lyg tarkutė, kuri daržoves supjausto spiralėmis, tarsi spagečiais.
Šias salotas bent savaitę norėsiu valgyti kasdien.
Šviežių burokėlių salotos
Burokėlių spagečiams reikės:
- 4 nevirtų burokėlių;
- 4 skiltelių česnako;
- 2 svogūnų;
- 50 ml baltojo vyno acto;
- 0,5–1 a.š. aitriųjų paptrikų;
- 100 ml alyvuogių aliejaus;
- 0,5 a. š. kalendrų (nebūtinai);
- žiupsnio druskos.
Kaip gaminti
Burokėlius nulupame ir supjaustome spiralizatoriumi, kad gautųsi spiralės, tarsi spagečiai.
Aliejuje pakepiname per pusę perpjautas svogūnų galvas. Pakepiname, kad atiduotų visą savo skonį aliejui. Išimame svogūnus ir metame lauk. Sudedame smulkintą česnaką ir pakepiname, kol šis šiek tiek suminkštės.
Ant pjaustytų burokėlių pilame actą, aliejų, beriame druskos, aitriųjų paprikų, kalendrų. Gerai išmaišome. Paliekame pasimarinuoti per naktį.
Salotoms papildomai reikės:
- 100 g gražgarsčių lapelių;
- 100 g fetos sūrio;
- saujelės kedro riešutų.
Į lėkštę dedame burokėlių makaronus, ant viršaus – gražgarstes, patrupiname fetos, apibarstome kedro riešutais.