Receptu dalijasi klaipėdietė Simona.
Šokoladinis pyragas ar pyragaičiai su karamelizuotu sutirštintu pienu
Reikalingi produktai:
- 385 g karamelizuoto sutirštinto pieno
- 200 g juodojo šokolado
- 200 g sviesto
- 3 kiaušiniai
- 150 g kvietinių miltų
- 0,5 šaukštelio druskos
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakti.
Sviestą ištirpinti su šokoladu.
Miltus ir druską sumaišyti.
Į kiaušinius maišant supilti ištirpintą šokoladą, suberti miltų mišinį.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti tešlą ir šaukšteliu išdėlioti karamelizuotą kondensuotą pieną taip, kad pjaustant iškepusį pyragą kiekviename kąsnelyje būtų galima jį rasti.
Dėliojant galima truputį įspausti jį į tešlą, kad šiek tiek „nuskęstų“ joje.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Skanaus!
„Nuotraukose tas pats receptas, tik skirtingi patiekimo ir puošimo būdai“, – pridūrė Simona.
Šis receptas dalyvauja skaitytojų receptų konkurse, kurį skelbia portalas lrytas.lt su „Viči“.
Su vėjo nešamomis snaigėmis artėja laukiamos didžiausios metų šventės. Štai ir prasideda galvos skausmas dėl šventinio stalo.
Projektas „Skanios Kalėdos“ su portalu lrytas.lt ne tik paskatins gaminti gardžius patiekalus, bet ir kvies dalyvauti konkurse bei laimėti prizus!
Kūčioms ruošiate ypatingą silkę pagal močiutės receptą, o gal galite pasigirti naujovišku receptu, dėl kurio aikčioja visi svečiai? Kalėdoms kepate brandintą pyragą, o gal stebinate kitokiais gurmaniškais patiekalais?
Dalinkitės idėjomis, receptais ir nuotraukomis – ir mūsų visų švenčių stalas bus įdomesnis!
Laukiame Jūsų gardžiausių šeimos patiekalų receptų su nuotraukomis ir aprašymu adresu skonis@lrytas.lt iki gruodžio 16 d. Siųsdami receptus, bent trumpai parašykite, kuo jie jums ypatingi. Taip pat pažymėkite, iš kokio miesto esate.
Penkių daugiausia skaitytojų dėmesio sulaukę receptų autoriai bus apdovanoti partnerio „VIČI“ produktų rinkiniais Kūčių ir Kalėdų stalui.
Laimėtojai bus skelbiami gruodžio 17 d.