Vegetariška pica su trijų rūšių sūriais sužavės ir tuos, kurie negali be mėsos

Pica – tai patiekalas, bene populiariausias visame pasaulyje, kuris neturi savo sezono. Tiek žiemą, tiek vasarą, dieną ar vakarą – tai visuomet puikus pasirinkimas norint pasilepinti.

„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
„Delicia’s“ vegetariška pica.
Daugiau nuotraukų (11)

„Riebus katinas“

2021-12-07 19:08, atnaujinta 2021-12-08 09:24

Ir šįkart mūsų meniu – gardžioji vegetariška pica.

Vegetariška pica

Patiekalui pagaminti reikės:

  • 70 g pomidorų padažo
  • 10 g miltų „00“ tipo
  • 50 g panyro sūrio
  • 25 g mėlynojo svogūno
  • 60 g vyšninių pomidorų
  • 60 g mini mocarelos sūrio
  • 100 g tarkuoto čederio sūrio

Prieskoniai gamybai:

  • 3 g „Delicia’s garlic pepper“
  • 3 g „Delicia’s veggie“

Picos tešlos gamybai reikės:

  • 850 g itališkų miltų „00“ tipo
  • 500 g geriamojo vandens
  • 6 g šlapių mielių
  • 25 g stambios druskos

Papuošimui:

  • burokėlių lapelių

Kaip gaminti

Daugiausia laiko trunkantis procesas – picos pado tešlos gamyba, tad jeigu norite penktadienio vakarą leisti žiūrėdami filmą su pica rankose, rekomenduočiau tešlą užmaišyti jau ketvirtadienio vakarą. 

Nustebsite sužinoję, kad tobulam picos padui tereikia vos kelių ingredientų. Pilame į dubenį kambario temperatūros vandenį, ištirpiname šlapias mieles ir druską. Druską rekomenduočiau naudoti joduotą. Kai viskas pilnai ištirpsta, beriame miltus ir maišome taip, kad neliktų gumuliukų. Džiugi žinia tiems, kurie turi maišykles, na o tiems, kurie neturi, teks pamankštinti rankeles.

Kai tešla be gumuliukų ir pasidaro vientisa, uždengiame maistine plėvele ir leidžiame pailsėti apie 15–20 min. Vėliau suskirstome porcijomis maždaug po 230 g ir formuojame vadinamuosius picos „bublikus“. Paprasčiau tariant, suformuojame apvalius picos tešlos rutuliukus, dedame juos į skardą, palikdami po 10 cm tarpelį vienas nuo kito, kad nesuliptų, kai tešla iškils ir paliekame kambario temperatūroje aštuonioms valandoms. Tik po to, kai tešla iškyla, galima dėti į šaldytuvą.

Pica be sūrio? Nemanau, sūris yra neatsiejama picos dalis, tad ir šiai picai pagaminti naudosime net kelių rūšių skirtingus sūrius. Pirmiausia pradėkime nuo indiško varškės sūrio panyro paruošimo. Šis sūris pasižymi lengvai rūgščiu skoniu, tad bus puikus akcentas.

Imame indą, dedame sūrį, šiek tiek apšlakstome aliejumi ir beriame „Delicia’s garlic pepper“ prieskonius. Tą patį padarome ir su vyšniniais pomidoriukais, pilame šiek tiek aliejaus, gausiai pabarstome „Delicia’s veggie“ prieskoniais, išmaišome ir kartu su sūriu dedame į gerai įkaitintą orkaitę ar keraminę kepsninę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 5 min.

Kol kepa sūris, pradėkime picos pado formavimą. Pasibarstome ant stalo miltų, kad neliptų tešla, imame vieną rutuliuką ir sukamaisiais rankų judesiais, pirštais išformuojame apvalų picos padą apie 32 cm skersmens. Labai svarbu neminkyti tešlos, su ja reikia elgtis itin atsargiai. Išformuotą padą dedame į specialią picos skardą.

Išimame panyro sūrį ir pomidoriukus iš orkaitės ar kepsninės ir leidžiame šiek tiek pravėsti.

Per tą laiką picos padą gausiai sutepame klasikiniu pomidorų padažu, dedame supjaustytus mėlynojo svogūno griežinėlius, mini mocarelos rutuliukus ir gausiai apibarstome čederio sūriu.

Pravėsusį varškės sūrį traiškome pirštais ir barstome ant pado. Sudėliojame keptus vyšninius pomidoriukus, šiek tiek pabarstome „Delicia’s garlic pepper“ prieskoniais ir dedame šviežius burokėlių lapelius.

Kai viskas sudėliota, lieka tik iškepti, o tai yra trumpiausiai trunkantis etapas ruošiant šį patiekalą, tačiau pats svarbiausias. Būtinai įsitikinkite, kad orkaitė ar kepsninė yra įkaitusi (400 laipsnių) ir tik pasiekus tokią temperatūrą dėkite kepti tik 4 min.

Baigus kepti išimame, supjaustome tradiciškai į aštuonias lygias dalis ir mėgaujamės itališkais skoniais savo namuose. Viva la pizza! Skanaus!

„Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.