Gaivios ir gardžios krevečių salotos: receptas, kurį verta užsirašyti

Labai skanios daržovių salotos su keptomis krevetėmis – gaivios, lengvos ir nesunkiai paruošiamos. Receptas neįtikėtinai paprastas, o skonis toks puikus, kad nebus gėda ir svečią pavaišinti, ir ant švenčių stalo padėti.

Krevečių salotos.<br>123rf nuotr.
Krevečių salotos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2021, 8:00 AM, atnaujinta Dec 5, 2022, 3:47 PM

Tad visiems krevečių mėgėjams verta išsisaugoti receptą.

Krevečių salotos

2 porcijoms reikės:

  • 100 g sultenių, gražgarsčių, kitų salotų ar salotų mišinio
  • 8 vyšninių pomidoriukų
  • 50 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • pusės avokado
  • 150 g krevečių
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • sezamų apibarstyti

Padažui:

  • 1 v. š. Dižono garstyčių
  • 1,5 v. š. balzaminio acto
  • 20 g medaus
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos ir juodųjų pipirų
  • žalumynų

Kaip gaminti

Česnaką nulupkite, sutrinkite, sumaišykite su pora šaukštų alyvuogių aliejaus. Krevetes nulupkite, apliekite česnakiniu aliejumi, palikite pasimarinuoti 2–3 minutes, iškepkite keptuvėje aliejuje.

Pomidoriukus perpjaukite perpus, susmulkinkite vytintus pomidorus, kubeliais supjaustykite avokadą, nuplaukite ir nusausinkite salotas.

Paruoškite padažą: visus ingredientus sumaišykite ir gerai išplakite.

Salotas sumaišykite su pomidorais, avokadais ir krevetėmis, apliekite padažu, berkite smulkintų žalumynų, apibarstykite sezamais ir dėkite į lėkštę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.