Tad visiems krevečių mėgėjams verta išsisaugoti receptą.
Krevečių salotos
2 porcijoms reikės:
- 100 g sultenių, gražgarsčių, kitų salotų ar salotų mišinio
- 8 vyšninių pomidoriukų
- 50 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- pusės avokado
- 150 g krevečių
- alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- sezamų apibarstyti
Padažui:
- 1 v. š. Dižono garstyčių
- 1,5 v. š. balzaminio acto
- 20 g medaus
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- druskos ir juodųjų pipirų
- žalumynų
Kaip gaminti
Česnaką nulupkite, sutrinkite, sumaišykite su pora šaukštų alyvuogių aliejaus. Krevetes nulupkite, apliekite česnakiniu aliejumi, palikite pasimarinuoti 2–3 minutes, iškepkite keptuvėje aliejuje.
Pomidoriukus perpjaukite perpus, susmulkinkite vytintus pomidorus, kubeliais supjaustykite avokadą, nuplaukite ir nusausinkite salotas.
Paruoškite padažą: visus ingredientus sumaišykite ir gerai išplakite.
Salotas sumaišykite su pomidorais, avokadais ir krevetėmis, apliekite padažu, berkite smulkintų žalumynų, apibarstykite sezamais ir dėkite į lėkštę.