Reikės:
- apie 190 g cukraus
- apie 130 g miltų
- 3 kiaušinių
- 5–6 vidutinių obuolių
- sviesto kepimo formai patepti
- 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukšto cinamono
- saujos sezoninių uogų
Pirmiausia įjungiu orkaitę, kad įkaistų.
Sviestu ištepu kepimo formą, pabarstau ją miltais. Nulupu obuolius ir stambiai supjaustau tiesiai į formą. Įberiu truputį uogų, pabarstau cinamonu.
Tuomet elektriniu plaktuvu plaku kiaušinius, kol jų masė padvigubėja ir šiek tiek pašviesėja. Pamažu plakdama beriu cukrų. Sumažinusi plaktuvo greitį atsargiai įsijoju miltus ir kepimo miltelius. Paruoštą tešlą užpilu ant obuolių.
Iš pradžių apie 10 minučių kepu iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tuomet sumažinu karštį iki 150–190 laipsnių (nelygu orkaitė) ir kepu dar apie 15 minučių, kol pyragas paruduoja.
Leidžiu jam šiek tiek atvėsti, tada puošiu šviežiomis uogomis, kartais pabarstau milteliniu cukrumi.