Greitasis obuolių pyragas: aktorė L. Bražinskaitė pasidalijo pamėgtu receptu

Aktorė Lina Bražinskaitė su „Stiliaus“ skaitytojais pasidalijo greitai paruošiamo obuolių pyrago receptu.

L.Bražinskaitė pasidalijo obuolių pyrago receptu.<br>Viktorija Kuhlins, asmeninis albumas
L.Bražinskaitė pasidalijo obuolių pyrago receptu.<br>Viktorija Kuhlins, asmeninis albumas
L.Bražinskaitė.<br>Viktorija Kuhlins
L.Bražinskaitė.<br>Viktorija Kuhlins
Obuolių pyragas.<br>Asmeninis albumas.
Obuolių pyragas.<br>Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 9, 2021, 3:39 PM

Reikės:

  • apie 190 g cukraus
  • apie 130 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • 5–6 vidutinių obuolių
  • sviesto kepimo formai patepti
  • 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukšto cinamono
  • saujos sezoninių uogų

Pirmiausia įjungiu orkaitę, kad įkaistų.

Sviestu ištepu kepimo formą, pabarstau ją miltais. Nulupu obuolius ir stambiai supjaustau tiesiai į formą. Įberiu truputį uogų, pabarstau cinamonu.

Tuomet elektriniu plaktuvu plaku kiaušinius, kol jų masė padvigubėja ir šiek tiek pašviesėja. Pamažu plakdama beriu cukrų. Sumažinusi plaktuvo greitį atsargiai įsijoju miltus ir kepimo miltelius. Paruoštą tešlą užpilu ant obuolių.

Iš pradžių apie 10 minučių kepu iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tuomet sumažinu karštį iki 150–190 laipsnių (nelygu orkaitė) ir kepu dar apie 15 minučių, kol pyragas paruduoja.

Leidžiu jam šiek tiek atvėsti, tada puošiu šviežiomis uogomis, kartais pabarstau milteliniu cukrumi.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.