Pyragas su lašiša ir daržovėmis: pakartoti prašo net išrankiausi vaikai

Šis pyragas su lašiša ir daržovėmis bus skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, jis puikiai tiks ir sekmadienio pietums, ir užkandžiui prie taurės vyno.

Pyragas su lašiša ir daržovėmis.
Pyragas su lašiša ir daržovėmis.
Pyragas su lašiša ir daržovėmis.
Pyragas su lašiša ir daržovėmis.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 9, 2021, 12:15 PM

Tuo įsitikinusi vilnietė Jūratė, šio skanėsto receptą pasiūliusi lrytas.lt skaitytojų receptų konkursui.

„Lengva, paprasta, sveika ir skanu. Pakartoti prašo net maistui išrankūs vaikai“, – patikino vilnietė.

Pyragas su lašiša ir daržovėmis

Tešlai reikės:

  • apie 250 g miltų
  • 125 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 1 kiaušinio
  • druskos

Įdarui reikės:

  • 300 g šviežios lašišos
  • 200 g briuselinių kopūstų ar brokolių
  • 100 g poro ar svogūno
  • 250 g grietinės
  • 3 kiaušinių
  • sviesto formai ištepti
  • jeigu norite prabangesnio pyrago – 100 g virtų krevečių

Kaip gaminti

Miltus ir druską suberkite į dubenį, išmaišykite. Dėkite sviestą ir trinkite rankomis, kol virs trupiniais. Įmaišykite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Jeigu tešla kieta, pilkite 1–2 v. š. šalto vandens. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų lengvai minkoma ir neliptų prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Šią tešlą galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve.

Prieš kepdami pyragą įkaitinkite orkaitę (180 laipsnių). Tešlą iškočiokite ir išklokite sviestu išteptą formą, nepamirškite kraštelių. Uždėkite folijos ar kepimo popieriaus, užberkite sausų žirnių ar pupelių (kad prispaustų pagrindą) ir dėkite kepti 15 minučių.

Įdarui supjaustykite lašišą gabalėliais.

Puode užvirkite vandenį, išjunkite, sumeskite brokolius ar briuselinius kopūstus, palaikykite 5 minutes, nupilkite.

Porą ar svogūną supjaustykite ir apkepkite svieste, kol suminkštės.

Kiaušinius išplakite su grietine, įmaišykite keptus svogūnus ar porus, lašišą, brokolius ar briuselinius kopūstus. Jei naudosite krevetes, taip pat įmaišykite, paskininkite druska, pipirais.

Praėjus 15 minučių pyrago pagrindą traukite iš orkaitės, nuimkite žirnius ir kepimo popierių, supilkite į formą paruoštą lašišos ir daržovių masę ir dėkite į orkaitę dar 25–30 min.

Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite. Prie šio pyrago puikiai tinka žalios salotos.

Šis receptas dalyvauja skaitytojų receptų konkurse, kurį skelbia portalas lrytas.lt su „Viči“.

Su vėjo nešamomis snaigėmis artėja laukiamos didžiausios metų šventės. Štai ir prasideda galvos skausmas dėl šventinio stalo.

Projektas „Skanios Kalėdos“ su portalu lrytas.lt ne tik paskatins gaminti gardžius patiekalus, bet ir kvies dalyvauti konkurse bei laimėti prizus!

Kūčioms ruošiate ypatingą silkę pagal močiutės receptą, o gal galite pasigirti naujovišku receptu, dėl kurio aikčioja visi svečiai? Kalėdoms kepate brandintą pyragą, o gal stebinate kitokiais gurmaniškais patiekalais?

Dalinkitės idėjomis, receptais ir nuotraukomis – ir mūsų visų švenčių stalas bus įdomesnis!

Laukiame Jūsų gardžiausių šeimos patiekalų receptų su nuotraukomis ir aprašymu adresu skonis@lrytas.lt iki gruodžio 16 d. Siųsdami receptus, bent trumpai parašykite, kuo jie jums ypatingi. Taip pat pažymėkite, iš kokio miesto esate.

Penkių daugiausia skaitytojų dėmesio sulaukę receptų autoriai bus apdovanoti partnerio „VIČI“ produktų rinkiniais Kūčių ir Kalėdų stalui.

Laimėtojai bus skelbiami gruodžio 17 d.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.