Kūčioms ar Kalėdoms – su burokėliais sūdyta lašiša, kuri taps tikra stalo puošmena

Su burokėliais sūdyta lašiša pagal šį receptą yra lengvai pagaminama, o rezultatas vertas restorano stalo.

Su burokėliais sūdyta lašiša.<br>123rf nuotr.
Su burokėliais sūdyta lašiša.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2021, 3:16 PM, atnaujinta Dec 8, 2022, 9:06 AM

Ji ne tik puikiai atrodo, bet ir tinka įvairiausiems užkandžiams ruošti ar tiesiog supjausčius dėti ant stalo.

Tad išbandykite ir nustebinkite svečius kiek kitaip paruošta sūdyta lašiša.

Su burokėliais sūdyta lašiša

Reikės:

  • 1 kg lašišos filė
  • 250 g virtų burokėlių
  • 100 g jūros druskos
  • 25 g cukraus
  • 2 a. š. kmynų.

Kaip gaminti

Kmynus sugrūskite prieskonių grūstuvėliu.

Burokėlius, druską, cukrų ir kmynus dėkite į maisto trintuvo indą ir sutrinkite.

Lašišą supjaustykite į 3–4 dalis, pašalinkite kaulus.

Ištrinkite burokėlių mase ir sudėkite filė vieną ant kitos į sandarų indą. Dėkite į šaldytuvą ir sūdykite 2 paras, kas 12 valandų apverskite.

Prieš patiekiant nuvalykite burokėlių masę, pašalinkite odą ir supjaustykite.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.