Sausainiai „Riešutėliai“: vaikystės skanėstas, kuris niekada neatsibosta

Sausainiai „Riešutėliai“ – populiarus skanėstas, daugeliui primenantis vaikystę. Jo receptu pasidalijo Vilija iš Utenos.

Sausainiai „Riešutėliai“.
Sausainiai „Riešutėliai“.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 10, 2021, 1:07 PM, atnaujinta Dec 5, 2022, 3:40 PM

Sausainiai „Riešutėliai“

Tešlai reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 50 g cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 100 g tirpinto sviesto
  • 100 g grietinės
  • 70 g krakmolo
  • maždaug 300 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių

Įdarui:

  • skardinės virto sutirštinto pieno „Rududu“
  • graikinių riešutų

Kaip gaminti

Gerai išplakite kiaušinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Dėkite grietinės, išmaišykite, toliau maišant palengva supilkite sviestą.

Kitame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius, suberkite į kiaušinių ir sviesto masę ir užminkykite tešlą. Ji turi vos vos lipti prie rankų.

Iškepkite riešutėlių puseles specialioje keptuvėje.

Į puseles dėkite šiek tiek sutirštinto pieno, į vidų dėkite po graikinio riešuto gabaliuką ir sulipinkite abi puses.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.