Sausainiai „Riešutėliai“
Tešlai reikės:
- 2 kiaušinių
- 50 g cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 100 g tirpinto sviesto
- 100 g grietinės
- 70 g krakmolo
- maždaug 300 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
Įdarui:
- skardinės virto sutirštinto pieno „Rududu“
- graikinių riešutų
Kaip gaminti
Gerai išplakite kiaušinius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Dėkite grietinės, išmaišykite, toliau maišant palengva supilkite sviestą.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius, suberkite į kiaušinių ir sviesto masę ir užminkykite tešlą. Ji turi vos vos lipti prie rankų.
Iškepkite riešutėlių puseles specialioje keptuvėje.
Į puseles dėkite šiek tiek sutirštinto pieno, į vidų dėkite po graikinio riešuto gabaliuką ir sulipinkite abi puses.