„Rekomenduoju išbandyti – mūsų namuose jie greitai dingsta nuo stalo“, – siūlo Regina.
Dalijamės jos receptu.
Medaus kamuoliukai
Reikės:
- 400 g kvietinių miltų
- 60 g sviesto (ištirpinto)
- 3 v. š. cukraus
- 3 kiaušinių
- 1 kiaušinio trynio
- 1 apelsino žievelės
- žiupsnio druskos
- kalėdinių prieskonių
Taip pat reikės:
- bekvapio aliejaus kepti
- 180 g medaus
Papuošti:
- spalvotų pabarstukų ar kitų konditerinių papuošimų, riešutų, džiovintų vaisių, cukatų.
Kaip gaminti
Į dubenį supilkite miltus, ištirpintą ir atvėsintą sviestą, kitus tešlos ingredientus. Gerai išminkykite – minkykite, kol tešla bus vienalytė ir nelips prie rankų, apie 8–10 minučių. Uždenkite ir palikite tešlą pailsėti kambario temperatūroje apie pusvalandį.
Peiliu padalinkite tešlą į 6 dalis. Iš kiekvieno jų padarykite maždaug 1 cm skersmens „virvelę“, ją supjaustykite peiliu. Rankose ar ant lentelės pavoliokite kiekvieną rutuliuką, kad forma būtų apvalesnė. Pasiruoškite didesnį plotą jiems sudėti, nes kol gaminsite kitus, jie neturėtų liestis.
Įkaitinkite aliejų (ideali temperatūra – 180 laipsnių). Kad kamuoliukai iškeptų vienodžiau, vienu metu kepkite tik nedidelį jų kiekį. Pamaišykite. Kad jie iškeptų ir apskrustų, prireiks 2–3 minučių. Išgriebkite kiaurasamčiu ir suberkite ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepkite visus kamuoliukus.
Kol jie atvės, ištirpinkite medų. Suberkite kamuoliukus į dubenį ir apliekite medumi, pamaišykite, kad vienodai pasidengtų. Į medų galima įmaišyti šiek tiek citrinos sulčių ar tarkuotos žievelės.
Dėkite į gražią lėkštę, apibarstykite puošmenomis, vaisiais, riešutais ar kitais pagardais.
„Skanaus!“ – palinkėjo Regina.