Ryžių lakštų suktinukai su daržovėmis, mangu, stikliniais makaronais ir mėtomis

Lengvas, gaivus, neapsunkinantis patiekalas. Taip pat puikiai tiks kaip užkandis atėjus svečiams ar kaip pikniko vaišės.

Springrolai su daržovėmis, mangu, stikliniais makaronais ir mėtomis. <br>„Tofu Visai Ne Fu“ nuotr.
Springrolai su daržovėmis, mangu, stikliniais makaronais ir mėtomis. <br>„Tofu Visai Ne Fu“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Gyvi gali“

2021-12-13 18:43

Nebijokite improvizuoti ir dėkite kokias tik norite turimas ar mėgstamas daržoves, o svarbiausią akcentą suteiks šviežių mėtų, mango ir žaliųjų citrinų sulčių derinys bei riešutų sviesto padažas!

Ryžių lakštų suktinukai („springrolls“) su daržovėmis, mangu, stikliniais makaronais ir mėtomis

Reikės (2 porcijoms):

  • 1 morkos
  • 1 mažesnio arba pusės didesnio agurko
  • ¼ mango
  • saujelės špinatų ar salotų lapų
  • saujelės smulkinto violetinio kopūsto
  • 1–2 šakelių šviežių mėtų
  • 1 žaliosios citrinos
  • 90 g kietojo tofu + 1 v. š. sezamų aliejaus + 1 v. š. sojų padažo
  • 1 avokado
  • apie 20 g stiklinių makaronų
  • 4 ryžių lakštų
  • sezamų sėklų patiekimui

Padažui reikės:

  • 2 v. š. riešutų sviesto
  • ½ v. š. sojų padažo
  • 1 česnako skiltelės
  • 4–5 v. š. vandens
  • 1 a. š. „Sriracha“ padažo, jei norisi aštriau
  • šlakelio žaliųjų citrinų sulčių arba acto

Kaip gaminti

Visas daržoves, mangą ir tofu supjaustome juostelėmis. Žaliąją citriną supjaustome į ketvirčius.

Tofu pamirkome sojų padaže ir dedame į keptuvėje įkaitintą sezamų aliejų. Kepame apie porą minučių iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Makaronus užpilame verdančiu vandeniu, paliekame keletą minučių ir, kai suminkštėja, nupilame ir pakišame juos po šaltu vandeniu, kad nustotų virti.

Paimame ryžių lakštą, pamirkome šaltame vandenyje apie 10–15 sek. Per lakšto vidurį dedame po truputį visų daržovių, makaronus, mangą, tofu, mėtų lapelius, užpurškiame žaliųjų citrinų sulčių.

Pirma užlenkiame kraštus ir tada prilaikydami visus ingredientus susukame lakštą, kol kraštai sulips vienas su kitu. Taip pat pakartojame su likusiais lakštais.

Visus ingredientus padažui gerai sumaišome.

Galima suktinukus perpjauti per pusę, kad būtų patogiau valgyti, apipurkšti žaliosios citrinos sultimis ir apibarstyti sezamo sėklomis. Skanaus!

Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

Už receptą dėkojame „tofuvisainefu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.