Dvigubas sultingos jautienos mėsainis su čederio sūriu: greita, nesudėtinga ir gardu

Ar gali būti kas nors geriau už skanų, sultingos jautienos mėsainį? Žinoma! Dvigubas jautienos mėsainis!

Dvigubas sultingos jautienos mėsainis su čederio sūriu.
Dvigubas sultingos jautienos mėsainis su čederio sūriu.
Dvigubas sultingos jautienos mėsainis su čederio sūriu.
Dvigubas sultingos jautienos mėsainis su čederio sūriu.
Dvigubas sultingos jautienos mėsainis su čederio sūriu.
Dvigubas sultingos jautienos mėsainis su čederio sūriu.
Daugiau nuotraukų (3)

„Riebus katinas“

Dec 14, 2021, 6:23 PM

Gamindamas mėsainius didžiausią dėmesį skiriu mėsos paplotėliui ir bandelei, nes tai du esminiai ingredientai, dėl kurių mėsainis tampa tirpstantis burnoje.

Noriu pasidžiaugti ir pasidalinti savo atradimu, tai „Delicia‘s burger“ prieskoniai – jų sudėtis yra taip subalansuota, kad mėsos paplotėlis įgauna tobulą skonį, kuriam toli gražu neprilygsta nė vienas gamintas mėsainių restorane. Ne veltui šių prieskonių kūrėjai konsultavosi dešimtmetį su profesionaliausiais virtuvės šefais iš viso pasaulio.

Po šio atradimo dabar visuomet mėsos paplotėlius gaminuosi pats namie.

Patiekalui pagaminti reikės:

  • 260 g jautienos maltos mėsos
  • mėsainio bandelės
  • 50 minkšto čederio sūrio
  • 60 g pomidoro
  • 10 g salotos lapo
  • 10 g raudonojo svogūno
  • 1 bulvės

Prieskonių:

  • 3 g „Delicia’s burger“
  • 3 g „Delicia’s roasted potato“

Padažo gamybai reikės:

  • 200 g majonezo
  • 100 g BBQ padažo

Papuošti:

  • rozmarino šakelės

Kaip gaminti

Ilgai nedaugžodžiavę imame dubenį, dedame maltą jautieną, beriame „Delicia‘s burger“ prieskonius ir gerai išmaišome. Mėsos masę padaliname į dvi lygias dalis ir rankomis formuojame paplotėlius. Jeigu turite vadinamą mėsainių spaustuką, paplotėlius suformuosite lengviau ir vienodo dydžio, tik prieš formuodami spaustuku, nepamirškite jo patepti aliejumi, kad paplotėlis nepriliptų.

Suformuotus paplotėlius dedame į gerai įkaitintą orkaitę ar keraminę kepsninę ir kepame vieną pusę 4 min. 200 laipsnių temperatūroje. Po keturių minučių apverčiame ir ant paplotėlių apkepusios pusės dedame minkštojo čederio sūrio lapelius. Dar pakepame apie 3 min., kad apskrustų kita pusė ir išsilydytų sūris.

Kol kepa paplotėliai – pasiruoškime bandeles. Aš dažniausiai renkuosi „Brioche“ sviestines bandeles, bet jūs galite naudoti savo mėgstamas. Jas patepkime šiek tiek sviestu ir dėkime šalia mėsos paplotėlių kelioms minutėms, kad sušiltų ir lengvai paskrustų.

Išėmę bandelę tepame sumaišytu majonezo ir BBQ padažu, dedame salotos lapą, kelis griežinėlius pomidoro ir mėsos paplotėlį. Tuomet dedame antrą sluoksnį ta pačia eile: salotą, pomidorą ir antrąjį mėsos paplotėlį. Ant antrojo paplotėlio dedame salotos lapą, svogūnų griežinėlius ir vainikuojame bandele. Visą šį dviaukštį grožį persmeigiame rozmarino šakele.

Jeigu paklausčiau, kokio garnyro norėtumėte prie mėsainio, galiu lažintis, kad kone kiekvienas pasirinktumėte bulvytes. Tad šįkart nusprendžiau pasigaminti jas bent kiek kitokias, primenančias traškučius. Tad imame bulvę, ją supjaustome plonais šiaudeliais ir dedame į gerai įkaitintą aliejų (apie 180 laipsnių). Kepame, kol apskrus. Apskrudusias bulvytes ištraukiame, nuvarviname aliejaus likučius ir barstome „Delicia‘s roasted potato“ prieskoniais.

Greita, nesudėtinga ir dvigubai skaniau!

„Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.