Dalijamės receptu.
Lašišos kepsnys su špinatais
Reikės:
- 0,5 kg lašišos filė
- 200 g špinatų
- 1 v. š. sviesto
- druskos
- maltų baltųjų pipirų
- muskato riešuto
- sluoksniuotos tešlos lakšto
- kiaušinio
Kaip gaminti
Sluoksniuotą tešlą atšildyti.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Nuplautus ir nusausintus špinatus apkepti svieste keptuvėje, pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti sluoksniuotą tešlą. Ant jos dėti druska ir pipirais pagardintą lašišos filė be odos (jeigu lašiša stora, galite supjaustyti skersai), uždengti špinatų mase, ant viršaus dėti kitą lašišos gabalą, viską uždengti sluoksniuota tešla. Jei tešlos liko, perteklių pašalinti. Viršų galite gražiai supjaustyti, ištepti išplaktu kiaušiniu ir dėti kepti. Kepkite apie 40 min.
„Skanaus!“ – palinkėjo Lina.