Lašišos kepsnys su špinatais: paruošti paprasta, o valgis vertas švenčių stalo

2021 m. gruodžio 14 d. 16:52
Lrytas.lt
Receptas
Vilnietė Lina su mūsų portalo skaitytojais dalijasi lengvai paruošiamo lašišos kepsnio receptu. „Greitai ir paprastai paruošiamas šventinis kepsnys, kuris pavyks visiems“, – patikino ji.
Daugiau nuotraukų (3)
Dalijamės receptu.
Lašišos kepsnys su špinatais
Reikės:
  • 0,5 kg lašišos filė
  • 200 g špinatų
  • 1 v. š. sviesto
  • druskos
  • maltų baltųjų pipirų
  • muskato riešuto
  • sluoksniuotos tešlos lakšto
  • kiaušinio
Kaip gaminti
Sluoksniuotą tešlą atšildyti.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Nuplautus ir nusausintus špinatus apkepti svieste keptuvėje, pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti sluoksniuotą tešlą. Ant jos dėti druska ir pipirais pagardintą lašišos filė be odos (jeigu lašiša stora, galite supjaustyti skersai), uždengti špinatų mase, ant viršaus dėti kitą lašišos gabalą, viską uždengti sluoksniuota tešla. Jei tešlos liko, perteklių pašalinti. Viršų galite gražiai supjaustyti, ištepti išplaktu kiaušiniu ir dėti kepti. Kepkite apie 40 min.
„Skanaus!“ – palinkėjo Lina.
 
lašišaKepsnys^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.