Lašišos kepsnys su špinatais: paruošti paprasta, o valgis vertas švenčių stalo

Vilnietė Lina su mūsų portalo skaitytojais dalijasi lengvai paruošiamo lašišos kepsnio receptu. „Greitai ir paprastai paruošiamas šventinis kepsnys, kuris pavyks visiems“, – patikino ji.

Lašišos kepsnys su špinatais.
Lašišos kepsnys su špinatais.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 14, 2021, 4:52 PM, atnaujinta Dec 14, 2022, 9:03 AM

Dalijamės receptu.

Lašišos kepsnys su špinatais

Reikės:

  • 0,5 kg lašišos filė
  • 200 g špinatų
  • 1 v. š. sviesto
  • druskos
  • maltų baltųjų pipirų
  • muskato riešuto
  • sluoksniuotos tešlos lakšto
  • kiaušinio

Kaip gaminti

Sluoksniuotą tešlą atšildyti.

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.

Nuplautus ir nusausintus špinatus apkepti svieste keptuvėje, pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu.

Skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti sluoksniuotą tešlą. Ant jos dėti druska ir pipirais pagardintą lašišos filė be odos (jeigu lašiša stora, galite supjaustyti skersai), uždengti špinatų mase, ant viršaus dėti kitą lašišos gabalą, viską uždengti sluoksniuota tešla. Jei tešlos liko, perteklių pašalinti. Viršų galite gražiai supjaustyti, ištepti išplaktu kiaušiniu ir dėti kepti. Kepkite apie 40 min.

„Skanaus!“ – palinkėjo Lina.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.