Paprasti ir labai gardūs varškės sausainiai: receptas, kuris niekad neatsibos

Šie sausainėliai – kaip saulėgrąžos: valgai – ir negali sustot. Tad ne veltui tai mėgstamiausias vilnietės Dalios receptas, kuriuo ji nutarė pasidalinti su portalo lrytas.lt skaitytojais.

Varškės sausainiai.
Varškės sausainiai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 15, 2021, 4:40 PM, atnaujinta Dec 14, 2022, 9:01 AM

Išsikepkite ir jūs. Ilgai neužtruksite – ir galėsite mėgautis.

Varškės sausainiai

Reikės:

  • 200 g varškės
  • 80 g kambario temperatūros sviesto
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 4-5 v. š. cukraus

Kaip gaminti
    
Minkštą sviestą ištrinkite su varške. Į masę įmaišykite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tešlą. Tešlą apsukite maistine plėvele ir palikite šaldytuve valandai.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Iškočiokite tešlą ant miltais apibarstyto stalviršio, išspauskite skrituliukus.

Į lėkštę suberkite cukrų. Vieną sausainiuko pusę lengvai įspauskite į cukrų, perlenkite, kad cukruota pusė atsidurtų viduje. Vėl vieną pusę padažykite cukrumi ir vėl sulenkite cukruotąja puse į vidų. Tuomet vieną trikampėlio šoną vėl įspauskite į cukrų ir dėkite sausainį į skardą cukruota puse į viršų.

Taip paruoštus sausainius palikdami tarpelius sudėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.