Šašlykai alaus ir garstyčių marinate sužavėjo nuo pirmojo kąsnio – išbandykite ir jūs

Kepsninės ir šašlykinės lietuvių kiemuose rūksta net ir žiemą, tad kai užsimanysite šašlykų, išbandykite Jolantos receptą. Puikiai tiks ir savaitgalio pietums, ir šventėms.

Šašlykai.
Šašlykai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 15, 2021, 7:36 AM, atnaujinta Dec 14, 2022, 9:02 AM

Šašlykai alaus ir garstyčių marinate

Reikės:

  • 2 kg kiaulienos sprandinės
  • 4–5 svogūnų
  • 3 v. š. grūdėtų garstyčių
  • 6–7 v. š. baltojo vyno acto
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 400 ml tamsaus alaus
  • šašlykų ar kitų mėgstamų prieskonių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti

Mėsą supjaustykite gabalėliais, svogūnus – plunksnelėmis. Berkite druską, pipirus, prieskonius ir gerai išmasažuokite mėsą – pamaigykite gabalėlius.

Užpilkite aliejaus, dar kartą išmaišykite ir palikite pastovėti pusvalandį.

Garstyčias sumaišykite su actu ir alumi, užpilkite ant mėsos, išmaišykite ir dėkite į vėsią, bet ne šaltą vietą pasimarinuoti.

Kepkite po valandos–dviejų – ir skanaus! „Sužavės nuo pirmo kąsnio“, – patikino Jolanta.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.