Patiekalui pagaminti reikės:
- 1 kg aštuonkojo
- česnako
- svogūno
- petražolių kotų
- krapų kotų
Prieskonių:
- 3 g „Delicia’s sea food“
- 3 g „Delicia’s chimichurri“
- 2 g lauro lapų
- 3 g juodųjų pipirų žirniukais
- 2 g druskos
Padažui reikės:
- 100 g raudonojo kopūsto
- grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 50 g sviesto
Garnyrui:
- 200 g jaunų bulvių
- 50 g raudonojo svogūno
- 80 g vyšninių popmidoriukų
- 3 g česnako
- 50 g sviesto
- 2 g druskos
Kaip gaminti
Sunkiausias ir svarbiausias darbas yra tinkamai išvirti aštuonkojį, tad griebiame puodą, pilame vandens, beriame juoduosius pipirų žirniukus, druską, dedame lauro lapus, smulkintą česnaką, svogūną, petražolių ir krapų kotus. Verdame apie 40–45 min., bet ne ilgiau!
Baigus virti ištraukiame aštuonkojį iš vandens, nusausiname, dedame į indą, apšlakstome aliejumi, beriame „Delicia’s sea food“ prieskonius ir leidžiame ramiai atvėsti.
Kol aštuonkojis vėsta, pradėkime ruošti padažą ir garnyrą. Padažui imame raudonąjį kopūstą, jį šiek tiek paverdame vandenyje, kol suminkštėja. Kai kopūstas pasidaro minkštas – išimame ir dedame į keptuvėlę, pilame šiek tiek grietinėlės, dedame sviesto ir beriame „Delicia’s chimichurri“ prieskonius. Paverdame kelias minutes. Baigus virti viską dedame į trintuvą ir sutriname, kol taps skystos konsistencijos ir neliks stambių gabaliukų.
Garnyrui išsiverdame jaunas bulvytes ir jas supjaustome puselėmis. Keptuvėlėje pakepiname raudonajį svogūną, česnaką, perpus pjaustytus pomidoriukus ir dedame bulvytes. Viską šiek tiek pekepiname, kol pomidoriukai suminkštės.
Kol pagaminome garnyrą ir padažą, aštuonkojis jau tikrai gerai atvėso. Tad imame keptuvėlę, dedame aštuonkojį ir kepame geras 5 minutes 200 laipsnių temperatūroje, kad lengvai apskrustų. Labai svarbu dėti į gerai įkaitintą kepsninę ar orkaitę.
Na ir lengviausia dalis – serviruojame. Imame lėkštę, teškiame šaukštą padažo, dėliojame garnyrą ir vainikuojame aštuonkoju. Jeigu norite žalumos – galite papuošti daigais.
Nežinau kaip jums, bet man atrodo, kad padažo ir garnyro gamyba sudėtingesnė nei paties aštuonkojo, tad tikrai neverta bijoti gaminti tokius neįprastus patiekalus.
Skanaus!