Aštuonkojo receptas: paruošti gardų patiekalą – lengviau nei įsivaizduojate

Šiandien mano virtuvėje – aštuonkojis. Dažnai baidomės gaminti tokius egzotiškus patiekalus, nes manome, kad nesugebėsime skaniai ir tinkamai jį paruošti. Todėl noriu pakeisti jūsų nusistatymą ir pateikti patį paprasčiausią receptą, kuris skoniu tikrai nėra prastas.

Aštuonkojis.
Aštuonkojis.
Aštuonkojis.
Aštuonkojis.
Aštuonkojis.
Aštuonkojis.
Daugiau nuotraukų (3)

„Riebus katinas“

Dec 20, 2021, 5:25 PM, atnaujinta Dec 18, 2022, 8:34 PM

Patiekalui pagaminti reikės:

  • 1 kg aštuonkojo
  • česnako
  • svogūno
  • petražolių kotų
  • krapų kotų

Prieskonių:

  • 3 g „Delicia’s sea food“
  • 3 g „Delicia’s chimichurri“
  • 2 g lauro lapų
  • 3 g juodųjų pipirų žirniukais
  • 2 g druskos

Padažui reikės:

  • 100 g raudonojo kopūsto
  • grietinėlės (35 proc. riebumo)
  • 50 g sviesto

Garnyrui:

  • 200 g jaunų bulvių
  • 50 g raudonojo svogūno
  • 80 g vyšninių popmidoriukų
  • 3 g česnako
  • 50 g sviesto
  • 2 g druskos

Kaip gaminti

Sunkiausias ir svarbiausias darbas yra tinkamai išvirti aštuonkojį, tad griebiame puodą, pilame vandens, beriame juoduosius pipirų žirniukus, druską, dedame lauro lapus, smulkintą česnaką, svogūną, petražolių ir krapų kotus. Verdame apie 40–45 min., bet ne ilgiau!

Baigus virti ištraukiame aštuonkojį iš vandens, nusausiname, dedame į indą, apšlakstome aliejumi, beriame „Delicia’s sea food“ prieskonius ir leidžiame ramiai atvėsti.

Kol aštuonkojis vėsta, pradėkime ruošti padažą ir garnyrą. Padažui imame raudonąjį kopūstą, jį šiek tiek paverdame vandenyje, kol suminkštėja. Kai kopūstas pasidaro minkštas – išimame ir dedame į keptuvėlę, pilame šiek tiek grietinėlės, dedame sviesto ir beriame „Delicia’s chimichurri“ prieskonius. Paverdame kelias minutes. Baigus virti viską dedame į trintuvą ir sutriname, kol taps skystos konsistencijos ir neliks stambių gabaliukų.

Garnyrui išsiverdame jaunas bulvytes ir jas supjaustome puselėmis. Keptuvėlėje pakepiname raudonajį svogūną, česnaką, perpus pjaustytus pomidoriukus ir dedame bulvytes. Viską šiek tiek pekepiname, kol pomidoriukai suminkštės.

Kol pagaminome garnyrą ir padažą, aštuonkojis jau tikrai gerai atvėso. Tad imame keptuvėlę, dedame aštuonkojį ir kepame geras 5 minutes 200 laipsnių temperatūroje, kad lengvai apskrustų. Labai svarbu dėti į gerai įkaitintą kepsninę ar orkaitę.

Na ir lengviausia dalis – serviruojame. Imame lėkštę, teškiame šaukštą padažo, dėliojame garnyrą ir vainikuojame aštuonkoju. Jeigu norite žalumos – galite papuošti daigais.

Nežinau kaip jums, bet man atrodo, kad padažo ir garnyro gamyba sudėtingesnė nei paties aštuonkojo, tad tikrai neverta bijoti gaminti tokius neįprastus patiekalus.

Skanaus!

„Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.