Sumuštiniai su morkų „lašiša“ ir tofu kremu

Ar kada pagalvojote, kad augalinį rūkytos lašišos variantą visai nesunkiai galite pasigaminti namie? Daugumą ingredientų jau tikrai turėsite savo virtuvėje.

Sumuštiniai su morkų „lašiša“ ir tofu kremu.<br>„Tofu visai ne fu“ nuotr.
Sumuštiniai su morkų „lašiša“ ir tofu kremu.<br>„Tofu visai ne fu“ nuotr.
Sumuštiniai su morkų „lašiša“ ir tofu kremu.<br>„Tofu visai ne fu“ nuotr.
Sumuštiniai su morkų „lašiša“ ir tofu kremu.<br>„Tofu visai ne fu“ nuotr.
Sumuštiniai su morkų „lašiša“ ir tofu kremu.<br>„Tofu visai ne fu“ nuotr.
Sumuštiniai su morkų „lašiša“ ir tofu kremu.<br>„Tofu visai ne fu“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Gyvi gali“

2021-12-20 08:19, atnaujinta 2021-12-20 08:26

Vienas neįprastesnis produktas, kurio prireiks labai nedidelio kiekio, bet kuris yra visa esmė – tai skystas dūmas. Būtent jis suteiks rūkytą prieskonį ir labai primins jau pamėgtą lašišą. Jeigu neturite jo, galite keisti į rūkytos paprikos miltelius, bet jei yra galimybė įsigyti – padarykite tai. Pamėginę šį receptą, tikime, norėsite dar, o skysto dūmo buteliuko užteks ilgam.

Morkų „lašišai“ reikės:

  • 2 didelių morkų
  • 1 v. š. skysto dūmo (angl. liquid smoke)
  • 1 v. š. sojų padažo
  • 1 a. š. svogūno miltelių
  • 1 a. š. česnako miltelių
  • 1 „nori“ dumblio lapo
  • 6 v. š. neutralaus skonio aliejaus (pvz., saulėgrąžų)
  • žiupsnelio druskos

Tofu sūrio kremui reikės:

  • 180 g nusausinto kietojo tofu
  • 2 v. š. citrinos sulčių
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 v. š. maistinių mielių dribsnių
  • 1 a. š. acto
  • svogūno laiškų ar kitų mėgstamų žalumynų
  • druskos pagal skonį

Kaip gaminti

Kadangi morkas reikia marinuoti 24 val. arba bent per naktį, jas reikėtų pasiruošti iš anksto.

Morkas sutarkuojame arba supjaustome gan plonomis juostelėmis ir verdame garuose apie 12–15 min. (priklausant kokio storumo juostelės). Neturint garų puodo, galima ir virti. Morkos turi būti gerai suminkštėjusios, bet neištižusios.

Inde, kur marinuosime morkas, sumaišome visus likusius joms skirtus ingredientus, „nori“ lapus suplėšome į mažus gabaliukus.

Morkoms suminkštėjus, leidžiame joms atvėsti ir dedame į paruoštą marinatą. Gerai pakratome indą, kad viskas gerai susimaišytų ir paliekame šaldytuve marinuotis 24 val. arba bent per naktį. Kuo ilgiau morkos pastovės, tuo bus skaniau.

Tofu kremui visus ingredientus sutriname maisto smulkintuvu ar trintuvu. Koreguojame skonį citrina ar druska, jei reikia.

Tepame kremą ant savo mėgstamos duonos, užsidedame morkų ir pagardiname citrinos sultimis ir žalumynais. Skanaus!

Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

Už receptą dėkojame „tofuvisainefu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.