Kalėdų stalui – kiaulienos vyniotinis: nustebinkite artimuosius tobula vakariene

Pats tinkamiausias metas galvoti apie tai, kuo nustebinsite artimuosius kalėdinės vakarienės metu. Tad šįkart mūsų virtuvėje – tradicinis itališkas patiekalas – „Porchetta“ arba paprastai tariant – vyniotinis.

Kiaulienos vyniotinis.
Kiaulienos vyniotinis.
Kiaulienos vyniotinis.
Kiaulienos vyniotinis.
Kiaulienos vyniotinis.
Kiaulienos vyniotinis.
Kiaulienos vyniotinis.
Kiaulienos vyniotinis.
Kiaulienos vyniotinis.
Kiaulienos vyniotinis.
Kiaulienos vyniotinis.
Kiaulienos vyniotinis.
Kiaulienos vyniotinis.
Kiaulienos vyniotinis.
Daugiau nuotraukų (8)

Riebus katinas

2021-12-21 15:06, atnaujinta 2022-12-18 20:33

Patiekalui pagaminti reikės:

  • 1,5 kg kiaulienos šoninės

Prieskonių:

  • 3 g „Delicia’s roast meat“
  • 3 g „Delicia’s grill“
  • 3 g „Delicia’s Persillade“

Padažui reikės:

  • saujos šviežių čiobrelių
  • kelių šakelių šviežių rozmarinų
  • kelių šakelių šviežių petražolių
  • 2 v. š. tyro alyvuogių aliejaus 2 v.š.
  • smulkinto česnako

Garnyrui:

  • mėlynojo arba baltojo kopūsto
  • pomidoro
  • jaunų bulvyčių

Kaip gaminti

Imame dubenį ir dedame gerai susmulkintus čiobrelius, rozmariną, petražoles, smulkintą česnaką, pilame kelis valgomuosius šaukštus tyro alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišome. Keletą šaukštų paruošto padažo atsidedame.

Pjauname šoninę išilgai, gausiai barstome „Delicia’s roast meat“ ir „Persilade“ prieskoniais iš abiejų išklotinės pusių ir vidinę dalį tepame didžiąja dalimi paruošto padažo. Šoninės išklotinę švelniai suvyniojame ir aprišame maistine virvele.

Dedame kepti į gerai įkaitintą kepsninę ar orkaitę (130 laipsnių) ir kepame 3,5 valandos ar kol vyniotinis pasieks 78 laipsnių vidinę temperatūrą.

Likus 40 min. iki kol baigs kepti vyniotis, ruošiame kepti garnyrą. Dedame jaunas bulvytes, stambiai pjaustytą kopūstą, pomidorą, pašlakstome aliejumi, beriame „Delicia’s grill“ prieskonius ir dedame kepti šalia vyniotinio. Kepame, kol bulvytės suminkštės.

Baigus kepti vyniotiniui, išimame, nupjauname virvelę ir karamelizatoriumi apskrudiname odelę. Paruoštą vyniotinį supjaustome aštriu peiliu lygiais griežinėliais.

Padažo dalį, kurią pasilikome nuo pat pradžių, šiek tiek pakaitiname, pilame į lėkštę, dėliojame keptas bulvytes, kopūstus ir pomidorą. Dedame kelis griežinėlius vyniotinio ir papuošiame turimomis žolelėmis.

Vuolia! Nesudėtingai paruošiamas tradicinis itališkas patiekalas ant jūsų šventinio stalo!

Skanaus!

„Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.