Aguonų, jogurto ir uogų pyragas
Aguoniniam biskvitui reikės:
- 150 g aguonų
- 100 g miltų
- 150 g graikiško jogurto
- 100 g minkšto sviesto
- 3 kiaušinių
- 85 g cukraus
- 1 a. š. sodos
Kremui:
- 400 g šviežių (galima šaldytų) uogų mišinio (geriau rūgštesnių)
- 100 g cukraus
- 250 g graikiško jogurto
- 300 g grietinėlės (33 proc.)
- 25 g želatinos
Kaip gaminti
Biskvitui minkštą sviestą išsukti su cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius, kiekvieną gerai įmaišant, supilti jogurtą. Po to supilti atskirame inde sumaišytus miltus su aguonomis ir soda.
Pilame tešlą į sviestiniu popieriumi išklotą formą (aš naudojau 20×30), kepame apie 20–25 min. 160 laipsnių temperatūroje.
Per tą laiką darome įdarą. Iš uogų ir cukraus išverdame piurė, blenderiu sutriname iki vientisos masės. Pravėsusią masę sumaišome su jogurtu. Želatiną su keliais šaukštais vandens išbrinkiname ir ištirpdome garų vonelėje (neužverdame), pravėsusią atsargiai supilame į iki standumo išplaktą grietinėlę.
Atsargiai sumaišome jogurto ir grietinėlės mases.
Iškepusį biskvitą perpjauname per pusę, leidžiame atvėsti keletą minučių. Ant pado pilame kremą, dedame antrą dalį biskvito ant viršaus, lengvai paspaudžiame. Dedame į šaldytuvą 5–6 val. arba per naktį.
Ne per saldus, su rūgštele.
Išsikepk pats ir pasidalink receptu su draugais!