Lengvas ir gaivus varškės desertas su uogomis ir sausainiais

Visiems patinkantis, visada pavykstantis varškės desertas. O kur dar uogos!?

Varškės, uogų ir sausainių desertas. <br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Varškės, uogų ir sausainių desertas. <br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanaus maisto pasaulis“

Dec 26, 2021, 5:04 PM, atnaujinta Dec 28, 2022, 1:00 PM

Varškės, uogų ir sausainių desertas

Reikės:

  • 200 g varškės
  • 400 g grietinės
  • 1 indelis sutirštinto pieno
  • 150 g krekerių ar kitokių turimų sausainių
  • 20 g želatinos
  • apie 200 g vandens želatinai ištirpinti
  • 100–150 uogų

Kaip gaminti

Želatiną užpilti vandeniu, palaikyti 10 min., pakaitinti (neužvirti) ir leisti atvėsti. Sausainius sutrupinti, jei jie yra stambūs.

Varškę, grietinę ir sutirštintą pieną trintuvu sutriname iki vientisos masės, supilame atvėsusią želatiną.
Į varškės masę beriame uogas ir sausainius. Viską supilame į pasirinktą formą ir leidžiame sustingti per naktį.

Pastabos:

  • vietoje sausainių galima dėti sustingusios želės gabaliukus;
  • desertas ne per saldus.

Pasidalink šiuo receptu su draugu, kuriam šis desertas labai patiktų.

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.