Varškės, uogų ir sausainių desertas
Reikės:
- 200 g varškės
- 400 g grietinės
- 1 indelis sutirštinto pieno
- 150 g krekerių ar kitokių turimų sausainių
- 20 g želatinos
- apie 200 g vandens želatinai ištirpinti
- 100–150 uogų
Kaip gaminti
Želatiną užpilti vandeniu, palaikyti 10 min., pakaitinti (neužvirti) ir leisti atvėsti. Sausainius sutrupinti, jei jie yra stambūs.
Varškę, grietinę ir sutirštintą pieną trintuvu sutriname iki vientisos masės, supilame atvėsusią želatiną.
Į varškės masę beriame uogas ir sausainius. Viską supilame į pasirinktą formą ir leidžiame sustingti per naktį.
Į varškės masę beriame uogas ir sausainius. Viską supilame į pasirinktą formą ir leidžiame sustingti per naktį.
Pastabos:
- vietoje sausainių galima dėti sustingusios želės gabaliukus;
- desertas ne per saldus.
Pasidalink šiuo receptu su draugu, kuriam šis desertas labai patiktų.