Lengvas ir gaivus varškės desertas su uogomis ir sausainiais

2021 m. gruodžio 26 d. 17:04
„Skanaus maisto pasaulis“
Receptas
Visiems patinkantis, visada pavykstantis varškės desertas. O kur dar uogos!?
Daugiau nuotraukų (1)
Varškės, uogų ir sausainių desertas
Reikės:
  • 200 g varškės
  • 400 g grietinės
  • 1 indelis sutirštinto pieno
  • 150 g krekerių ar kitokių turimų sausainių
  • 20 g želatinos
  • apie 200 g vandens želatinai ištirpinti
  • 100–150 uogų
Kaip gaminti
Želatiną užpilti vandeniu, palaikyti 10 min., pakaitinti (neužvirti) ir leisti atvėsti. Sausainius sutrupinti, jei jie yra stambūs.
Varškę, grietinę ir sutirštintą pieną trintuvu sutriname iki vientisos masės, supilame atvėsusią želatiną.
Į varškės masę beriame uogas ir sausainius. Viską supilame į pasirinktą formą ir leidžiame sustingti per naktį.
Pastabos:
  • vietoje sausainių galima dėti sustingusios želės gabaliukus;
  • desertas ne per saldus.
Pasidalink šiuo receptu su draugu, kuriam šis desertas labai patiktų.
varškėdesertas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.