Bulviniai švilpikai su spirgučių padažu: receptas, kuris niekada neatsibos

Kokie iš lietuviškos virtuvės patiekalų jums yra skaniausi?  Man vis tiek pirmu smuiku „groja“ visi bulviniai patiekalai. Aš juos mėgstu, man skanu.

Bulviniai švilpikai su spirgučių padažu.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Bulviniai švilpikai su spirgučių padažu.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Dec 28, 2021, 3:53 PM, atnaujinta Dec 28, 2022, 12:57 PM

Na, pasakykite, kas gali nemėgti bulvinių švilpikų, apipiltų spirgučių padažu?

Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.

Bulviniai švilpikai

Reikės:

  • 1 kg virtų bulvių su lupena
  • 250 g miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • žiupsnio druskos;
  • aliejaus kepti.

Padažui:

  • 200 g sūdytos šoninės;
  • 1 svogūno;
  • 200 ml pieno;
  • 2 v. š. grietinės;
  • 1 v. š. miltų;
  • ryšelio krapų.

Kaip gaminti

Bulves nulupame, sumalame. Mušame kiaušinį, beriame miltus ir druską. Masę gerai išmaišome. Formuojame „šiuškes“.

Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus.

Gaminame padažą. Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais. Sudedame į keptuvę ir kepiname, kol ji taps traški.

Sudedame smulkintą svogūną ir pakepiname, ko, jis suminkštės. Pabarstome miltais. Išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų. Užpilame pienu.

Pakaitiname, kol pradės tirštėti. Įmaišome grietinę. Pabarstome smulkintais krapais.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.