Desertų niekada nebus per daug: šokoladinis tortas su grietinėle ir vaisių žele

Oi ne ne, šventės dar nesibaigė, ir desertų niekada nebus per daug.

Šokolado, grietinėlės ir vaisių želės tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Šokolado, grietinėlės ir vaisių želės tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Šokolado, grietinėlės ir vaisių želės tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Šokolado, grietinėlės ir vaisių želės tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Šokolado, grietinėlės ir vaisių želės tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Šokolado, grietinėlės ir vaisių želės tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Šokolado, grietinėlės ir vaisių želės tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Šokolado, grietinėlės ir vaisių želės tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Šokolado, grietinėlės ir vaisių želės tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Šokolado, grietinėlės ir vaisių želės tortas.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Skanaus maisto pasaulis“

Dec 29, 2021, 4:04 PM, atnaujinta Dec 28, 2022, 12:56 PM

Lengvas ir purus grietinėlės kremas, drėgnas ir minkštas šokoladinis biskvitas, želės ir šviežių vaisių rūgštelė... Visa tai – ko reikia Naujųjų Metų sutikimui.

šokolado, grietinėlės ir vaisių želės tortas

Biskvitui reikės:

  • 150 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 50 g kakavos
  • 2 kiaušinių
  • 50 g juodojo šokolado
  • 200 g graikinio jogurto
  • 120 g rudojo cukraus
  • 3/4 a. š. kepimo miltelių
  • 1/4 a. š. valgomosios sodos

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda ir kakava. Kiaušinius išsukame su cukrumi. Sviestą ir šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Visus skystus produktus supilame į miltus ir sumaišome į vientisą masę. Tešlą pilame į 18–20 cm skersmens formą ir kepame iki 165 laipsnių  įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.(arba kol iškeps, bet neperkepti).

Želės sluoksniui reikės:

  • 1 pakelio jūsų mėgstamos želės (aš dariau su avietėmis)
  • 350 ml vandens
  • 200–250 g šviežių mėgstamų uogų (naudojau šilauoges, avietes, braškes)

Želė paruošiama, kaip nurodyta ant pakelio, kai pravėsta, supilame ant uogų į šiek  tiek mažesnę nei biskvito formą. Leidžiame gerai sustingti.

Pertepimui reikės:

  • 250 g kreminio sūrio (pvz. „Philadelpia“)
  • 300 g grietinėlės
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 1 citrinos sulčių

Kambario temperatūros kreminį sūrį kartu su cukraus pudra ir grietinėle bei citrinos sultimis išplakti iki purios masės.  

Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauti pusiau. Vieną dalį dėti į torto dugną (biskvitas pakankamai minkštas, bet jei kam trūks drėgnumo, biskvitą galima papildomai sudrėkinti), tepti grietinėlės sluoksnį. Ant grietinėlės dėti sustingusį žele sluoksnį, o ant viršaus vėl šiek tiek kremo. Užbaigti biskvito žiedu.

Man kremo užteko ir torto daliniam aptepimui.

Puošiame kaip leidžia fantazija ir norai.  

Daug surašyta, bet tortas labai greitai pasigamina, o ilgiausiai trunka, kol sustingsta želė. Tortas ne per saldus, minkštas, drėgnas.

Tegu paskutinės šių metų dienos būna saldžios!

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.