Dėl lašišos kepimo žemoje temperatūroje joje liks daugiau riebalų, o žuvies gabalėlis tiesiog tirps burnoje.
Geriausia yra tai, kad patiekalą paruošite per pusvalandį, o lipnus glajus, kuris karamelizuojasi orkaitėje, suteikia jai karališko skonio.
Su medumi kepti lašišos kepsniai
Reikės:
- 0,5 kg lašišos filė
- druskos
- 30 g rudojo cukraus
- 30 g sviesto
- 0,5 a. š. cinamono
- 0,5 a. š. imbiero miltelių
- 0,5 a. š. rūkytos paprikos miltelių
- tarkuoto muskato riešuto
- kelių kvapiųjų pipirų
- 2 v. š. medaus
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Lašišos filė supjaustykite 3 cm pločio kepsneliais, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir dėkite ant skardos oda žemyn. Apibarstykite druska.
Į nedidelį puodelį dėkite sviestą, rudąjį cukrų, maltą cinamoną, maltą imbierą, papriką, tarkuotą muskato riešutą ir sugrūstus kvapiuosius pipirus. Ant vidutinės ugnies pakaitinkite apie 3 minutes arba kol padažas šiek tiek sutirštės.
Ant kiekvieno lašišos gabalėlio tolygiai užpilkite padažo ir užlašinkite medaus.
Dėkite lašišą kepti į orkaitę ir kepkite 15–18 minučių arba kol vidinė temperatūra pasieks 52–55 laipsnius.
Ištraukite iš orkaitės, uždenkite folija ir leiskite lašišai 10 minučių „pailsėti“.
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Parengta pagal today.com