Recepte naudojamas daržoves galima ir paįvairinti, pridėti jų daugiau ar pakeisti tokiomis, kurios labiausiai patinka jums.
„Wok“ makaronai su terijakio padažu ir tofu
Reikės (2 porcijoms):
- 3 česnakų skiltelių
- šiek tiek svogūno
- saujos smulkinto brokolio (apie 90 g)
- pusės raudonosios saldžiosios paprikos
- 75 g pasirinktų „wok“ makaronų
- 90 g kietojo tofu
Padažui reikės:
- pusės daržovių sultinio kubelio
- 110 ml karšto vandens
- pusės šaukštelio maltų imbierų
- 1 šaukšto rudojo cukraus
- 2 šaukšto sojų padažo
- 1 šaukštelio krakmolo
Kaip gaminti
Aliejuje apkepti daržoves, kitoje keptuvėje – kubeliais pjaustytą tofu. Tofu apskrudus dar galima jį sumaišyti su prieskoniais (druska ar paruoštu prieskonių mišiniu).
Išmaišyti visus ingredientus skirtus padažui atskirame inde, kol viskas ištirps.
Išvirtus „wok“ makaronus sumaišyti su daržovėmis ir tofu vienoje keptuvėje, ant visko užpilti sumaišytą padažą ir pakepti porą minučių, kol padažas sutirštės.
Paruoštus makaronus labai tinka apibarstyti sezamo sėklomis!
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi Gali“ ir „Plantasticka“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.