Raugintų kopūstų tarta arba pyragas
Reikės:
- 300 g miltų
- 2 kiaušinių + 1 trynio (aptepti)
- 180 g sviesto
- 80 g šalto vandens
- 1 a. š. cukraus
- 0,5 a. š. druskos
- 0,5 kg raugintų kopūstų
- 1 nedidelio svogūno
- 50 g rūkytos dešros, kumpio ar šoninės
- 1 v. š. pomidorų padažo
- kmynų
- sezamų sėklų
Kaip gaminti
Miltus, druską, cukrų sumaišome, dedame šaltą kubeliais supjaustytą sviestą. Viską triname iki trupinių. Įmušame kiaušinius, pilame vandenį ir viską suminkome į vientisą tešlą. Tešlą dedame į šaldymo kamerą 45 min.
Įdarui svogūną susmulkiname ir troškiname su šlakeliu aliejaus. Sudedame kopūstus ir troškiname, kol suminkštės, beriame smulkintą mėsą. Pagal poreikį dedame druskos, pipirų, pomidorų padažo.
Tešlą iškočiojame į apskritimą, per vidurį dedame įdarą, užlankstome kraštus, patepame tryniu, pabarstome kmynais ir sezamų sėklomis.
Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min. 210 laipsnių temperatūroje.
Skanus ir šaltas, ir karštas.
Kepame, valgome, dalinamės!