Paruošti paprasta – tad išbandykite.
Lašiša špinatų ir pievagrybių padaže
Reikės:
- 0,5 kg lašišos filė
- 0,5 a. š. druskos
- juodųjų pipirų ar citrinpipirių
- 100 g špinatų
- 250 g pievagrybių
- 2 v. š. aliejaus
- nedidelio svogūno, smulkiai sukapoto
- 1–2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 100 ml baltojo sauso vyno arba daržovių sultinio
- 200 ml grietinėlės
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Lašišą supjaustykite į 4 dalis, dėkite oda žemyn ant kepimo popieriumi ar folija išklotos skardos, šiek tiek pateptos aliejumi, apibarstykite ketvirčiu šaukštelio druskos, pipirais ir dėkite kepti ant viršutinės lentynos. Kepkite 8–12 minučių, nelygu lašišos storis. Ar iškepė, patikrinkite įpjovę peiliu storiausioje vietoje: lašiša turi pašviesėti, tačiau išlikti drėgna.
Kol lašiša kepa, paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite 4–5 minutes, kol suminkštės. Suberkite smulkintas česnako skilteles, pjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol šie apskrus.
Supilkite vyną (sultinį) ir grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir pakaitinkite apie 2 minutes, kol padažas sutirštės. Galiausiai suberkite špinatus ir pakaitinkite keliolika sekundžių, kol sukris.
Lašišą dėkite į lėkštes, apliekite padažu ir patiekite su mėgstamu garnyru – virtais ryžiais, skrudinta duonele, keptomis ar garuose paruoštomis daržovėmis.
Skanaus!