Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša: gardu ir paprasta

Šie azijietiški kepti ryžiai su daržovėmis yra geras pasirinkimas, kai norisi sunaudoti maisto likučius. Man šis patiekalas kažkiek yra ir teikiantis komforto. Toks paprastas ir jaukus maistas su daug ryžių ir daržovių.

Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

Jan 10, 2022, 5:13 PM

„Fried rice“ patiekalų gali būti pačių įvairiausių. Mano variantas yra su daugiau daržovių ir mažiau ryžių. Gaminau su kepta lašiša, bet vietoj jos tinka vištiena, tofu.

Kaip gaminti šį patiekalą?

Svarbu, kad ryžiai būtų visiškai atvėsinti. Galima naudoti anksčiau išvirtus ryžių likučius.

Iš pradžių keptuvėje iškepiau lašišos filė gabaliukus. Nulupau odą ir žuvį susmulkinau šakute iki vidutinio dydžio gabaliukų. Tada lašišą atidėjau į šalį ir keptuvėje apkepinau svogūno ir morkos gabaliukus. Vėliau subėriau kitas daržoves.

Suminkštėjusias daržoves sustūmiau į kraštą ir supyliau lengvai išplaktus kiaušinius. Juos maišiau, kol nebeliko skysčio. Tada sumaišiau su daržovėmis. Subėriau ryžius, sojų padažą, prieskonius.

Lašišą galima sumaišyti kartu arba patiekti atskirai.

Geriausia kepti „wok“ arba didesnio dydžio keptuvėje.

Jeigu masė atrodo sausa, galima įpilti šlakelį vandens.

Iš šio kiekio išėjo nedidelės 4 porcijos.

Papildomi ingredientai. Naudojau sojų padažą, bet papildomai galima įdėti austrių padažo, kepintų sezamų aliejaus. Taip pat galima vietoj šviežių daržovių naudoti šaldytas, svogūnų laiškus.

Kepti ryžiai su daržovėmis, lašiša

Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 20 min. Kiekis – 4 porcijos

Reikės:

  • 100 g nevirtų ryžių (naudojau ilgagrūdžius ryžius)
  • 1 didelės morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1/3 st. svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 3/4 st. šaldytų žirnelių
  • 1/2 raudonos paprikos, smulkiai supjaustytos
  • 1/2 geltonos paprikos, smulkiai supjaustytos
  • 2 kiaušinių
  • 2–3 valg. š. sojų padažo
  • 1 arbat. š. aštraus pomidorų padažo, ar įprasto (aš keičiau pomidorų pasta)
  • 1/2 arbat. š. ciberžolės
  • aitriosios paprikos miltelių, pagal skonį
  • šlakelio šviežių žaliųjų citrinų sulčių
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Lašišai paruošti reikės:

  • 400 g lašišos filė
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų
  • šlakelio žaliųjų citrinų sulčių

Kaip gaminti

Ryžius išvirti ir visiškai atvėsinti.

Lašišą apšlakstyti aliejumi, žaliosios citrinos sultimis, apibarstyti druska, pipirais. Palaikyti kambario temp. 15 min.

Keptuvėje įkaitinti aliejų iki vid. temp. Lašišą apkepti iš viršaus, apačios, šonų po keletą minučių. Nuimti lašišos odą. Žuvį susmulkinti šakute. Sudėti į lėkštę.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vid. aukštos temp. Apkepinti svogūną, morką apie 6 min. ar kol morka bus minkšta. Apkepinti česnaką 30 s.

Suberti papriką. Apkepti kelias minutes. Tada apie minutę – žirnelius. Daržoves nustumti į keptuvės kraštą. Į laisvą kraštą supilti lengvai išplaktus kiaušinius. Juos maišyti, kol nebeliks skysčio. Sumaišyti su daržovėmis.

Suberti ryžius, sojų padažą, pomidorų padažą (ar pastą), ciberžolės, aitriųjų paprikų miltelius. Išmaišyti. Apkepti keletą minučių. Sumaišyti su lašiša. Apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.