Įdarui puikiai tiks bet kokie grybai – pievagrybiai, kreivabudės, švieži ar šaldyti miško grybai.
Išbandykite!
Virtų bulvių blyneliai su grybais ir sūriu
Reikės:
- maždaug 1 kg bulvių
- 1 didelio kiaušinio
- 5 v. š. krakmolo.
Įdarui reikės:
- 300 g pievagrybių
- 2 vidutinio dydžio svogūnų
- 60 g tarkuoto fermentinio sūrio
- prieskoninių žolelių
- aliejaus
Kaip gaminti
Bulves išvirkite, nulupkite ir sugrūskite, įmuškite kiaušinį, berkite krakmolą, druskos ir suminkykite tešlą.
Įdarui smulkiai supjaustytą svogūną apkepkite aliejuje, berkite smulkiai sukapotus pievagrybius, paskaninkite druska, pipirais ir apkepkite.
Ataušinkite, įmaišykite dalį tarkuoto sūrio ir kapotas prieskonines žoleles – petražoles, krapus.
Iš bulvių masės formuokite blynelius, į vidų dėkite įdaro.
Blynelius apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje.
Sudėkite į skardą, apibarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę 10 minučių arba kol sūris išsilydys.