Virtų bulvių blyneliai su grybais ir sūriu: kai norisi ko nors paprasto ir gardaus (1)

Virtų bulvių blyneliai su įvairiais įdarais – lietuviškos virtuvės klasika. Dažniausiai tokie blyneliai ruošiami su mėsos įdaru, bet jeigu nesinori mėsos arba norite išbandyti ką nors nauja – siūlome blynelių su grybų ir sūrio įdaru receptą.

Virtų bulvių blyneliai su grybais ir sūriu.
Virtų bulvių blyneliai su grybais ir sūriu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2022, 1:56 PM, atnaujinta Jan 11, 2022, 1:56 PM

Įdarui puikiai tiks bet kokie grybai – pievagrybiai, kreivabudės, švieži ar šaldyti miško grybai.

Išbandykite!

Virtų bulvių blyneliai su grybais ir sūriu

Reikės:

  • maždaug 1 kg bulvių
  • 1 didelio kiaušinio
  • 5 v. š. krakmolo.

Įdarui reikės:

  • 300 g pievagrybių
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų
  • 60 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • prieskoninių žolelių
  • aliejaus

Kaip gaminti

Bulves išvirkite, nulupkite ir sugrūskite, įmuškite kiaušinį, berkite krakmolą, druskos ir suminkykite tešlą.

Įdarui smulkiai supjaustytą svogūną apkepkite aliejuje, berkite smulkiai sukapotus pievagrybius, paskaninkite druska, pipirais ir apkepkite.

Ataušinkite, įmaišykite dalį tarkuoto sūrio ir kapotas prieskonines žoleles – petražoles, krapus. 

Iš bulvių masės formuokite blynelius, į vidų dėkite įdaro.

Blynelius apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje.

Sudėkite į skardą, apibarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę 10 minučių arba kol sūris išsilydys.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.