Virtų bulvių blyneliai su grybais ir sūriu: kai norisi ko nors paprasto ir gardaus

2022 m. sausio 11 d. 13:56
Lrytas.lt
Receptas
Virtų bulvių blyneliai su įvairiais įdarais – lietuviškos virtuvės klasika. Dažniausiai tokie blyneliai ruošiami su mėsos įdaru, bet jeigu nesinori mėsos arba norite išbandyti ką nors nauja – siūlome blynelių su grybų ir sūrio įdaru receptą.
Daugiau nuotraukų (1)
Įdarui puikiai tiks bet kokie grybai – pievagrybiai, kreivabudės, švieži ar šaldyti miško grybai.
Išbandykite!
Virtų bulvių blyneliai su grybais ir sūriu
Reikės:
  • maždaug 1 kg bulvių
  • 1 didelio kiaušinio
  • 5 v. š. krakmolo.
Įdarui reikės:
  • 300 g pievagrybių
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų
  • 60 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • prieskoninių žolelių
  • aliejaus
Kaip gaminti
Bulves išvirkite, nulupkite ir sugrūskite, įmuškite kiaušinį, berkite krakmolą, druskos ir suminkykite tešlą.
Įdarui smulkiai supjaustytą svogūną apkepkite aliejuje, berkite smulkiai sukapotus pievagrybius, paskaninkite druska, pipirais ir apkepkite.
Ataušinkite, įmaišykite dalį tarkuoto sūrio ir kapotas prieskonines žoleles – petražoles, krapus. 
Iš bulvių masės formuokite blynelius, į vidų dėkite įdaro.
Blynelius apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje.
Sudėkite į skardą, apibarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę 10 minučių arba kol sūris išsilydys.
bulvių valgiaiblyneliai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.