Traškūs ir sultingi vištų sparneliai su medumi: iš karto ruoškite daugiau (12)

Traškūs, saldžiai aštrūs vištų sparneliai, kuriems paruošti reikės tik kelių paprastų ingredientų, puikiai tiks tiek užkandžiui, tiek vakarėliui su draugais ar tiesiog vakarienei.

Kepti vištų sparneliai su medumi.<br>123rf nuotr.
Kepti vištų sparneliai su medumi.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2022, 4:34 PM, atnaujinta Jan 14, 2022, 4:34 PM

Medus sparneliams suteiks saldumo, citrina – šiek tiek rūgštumo, o pipirai – aštrumo. Šių trijų skonių dermė – tobula.

Sparnelių vidus bus sultingas ir švelnus, o odelė – lipni ir traški. Traškumo jai suteiks vienas neįprastas ingredientas – kepimo milteliai. Išbandykite šią gudrybę, jeigu dar neišbandėte!

Kiekvieną kartą paruošę šių sparnelių gailėsitės, kad neiškepėte daugiau, nes norėsis pakartoti. Tai paprastas, lengvai paruošiamas patiekalas, su kuriuo niekada neprašausite pro šalį.

Traškūs ir sultingi sparneliai su medaus padažu

Sparneliams reikės:

  • 1 kg vištų sparnelių 
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 0,5 a. š. druskos
  • 0,5 a. š. česnakų granulių
  • 0,25 a. š. paprikos miltelių

Medaus padažui reikės:

  • 2 v. š. medaus
  • vienos citrinos nutarkuotos žievelės
  • 1 v. š. citrinų sulčių
  • 2 v. š. sojų padažo
  • 2 česnako skiltelių
  • 1–2 a. š. maltų juodųjų pipirų (arba aitriųjų paprikų, jei mėgstate)

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių.

Sparnelius supjaustykite per sąnarius, ploniausią dalį išmeskite. Gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Sparnelius dėkite į dubenį, apibarstykite kepimo milteliais, druska, česnakų ir paprikų milteliais. Gerai sumaišykite, kad paviršius būtų padengtas tolygiai.

Sudėkite ant grotelių ir pašaukite į orkaitę maždaug 35–40 minučių, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.

Kol sparneliai kepa, paruoškite padažą. Į puodelį supilkite medų, dėkite citrinos žieveles, supilkite citrinos sultis, sojų padažą, dėkite sutrintus česnakus, pagardinkite pipirais ar paprikomis. Užvirkite maišydami ant vidutinės ugnies. Pavirkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.

Kai sparneliai bus auksinės spalvos, aptepkite juos medaus padažu ir kepkite dar 10 minučių.

Iškepę neskubėkite valgyti – žnyplėmis perkelkite sparnelius į serviravimo lėkštę ir leiskite atvėsti 5 minutes.

Patiekite su šviežiomis daržovėmis.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.