Kepti sumuštiniai su tunu tiks ir pusryčiams, ir užkandžiui: išbandykite receptą

Kepti sumuštiniai – senas geras, gal net kiek nepelnytai primirštas patiekalas. Jie puikūs tuo, kad jiems paruošti galima naudoti kone viską, ką randate šaldytuve ar virtuvės spintelėse – ir kas kartą išgauti kitą skonį. 

Kepti sumuštiniai su tunu.<br> 123rf nuotr.
Kepti sumuštiniai su tunu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2022, 10:08 AM, atnaujinta Jan 16, 2023, 10:38 AM

Šįkart siūlome keptų sumuštinių su tunu receptą. Jie puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet ir užkandžiui prie arbatos ar laukiant svečių. 

Išbandykite!

Kepti sumuštiniai su tunu

Reikės: 

  • skardinės aliejuje konservuoto tuno 
  • 1 saliero koto 
  • kapotų svogūnų laiškų ir krapų
  • citrinos sulčių
  • druskos ir pipirų
  • 1–2 šaukštų majonezo
  • 1–2 ančiuvių
  • 100 g tarkuoto sūrio
  • kelių riekelių skrudinti skirtos duonos

Kaip gaminti 

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Iš skardinės išimkite tuną, dėkite į dubenį ir sutrinkite šakute. Saliero kotą smulkiai sukapokite. Viską sumaišykite su kapotais svogūnų laiškais ir krapais. 

Pilkite citrinos sulčių, pagardinkite druska ir pipirais, dėkite majonezo ir šakute sutrintus ančiuvius (jei jų nemėgstate, praleiskite). 

Užtepėlę tepkite ant duonos riekelių, apibarstykite sūriu. 

Dėkite į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras