Mažos jogurtinės spurgos su obuoliais: darbo – nedaug, o rezultatas sužavės

Minkštutėlės mažos spurgytės su obuoliais – pats tikriausias žiemiškas skanėstas. Spurgų tešlą pagal šį receptą paruošite lengvai ir greitai, o rezultatas patiks visiems smaližiams. 

 Mažos spurgytės.
 Mažos spurgytės.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2022, 4:50 PM, atnaujinta Jan 16, 2023, 10:37 AM

Mažos jogurtinės spurgos su obuoliais

Reikės: 

  • 200 g graikinio jogurto 
  • 20 g cukraus 
  • 2 kiaušinių 
  • 200 g miltų
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos 
  • 220 g obuolio (sverkite nuluptą ir sutarkuotą)
  • 1 a. š. acto 
  • aliejaus spurgoms kepti

Kaip gaminti 

Obuolį nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir sutarkuokite. Sumaišykite su cukrumi, druska, actu, kiaušiniais, berkite miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite. 

Į puode ar gilesnėje keptuvėje įkaitintą aliejų dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite spurgytes, kol apskrus iš visų pusių. Vienu metu puode kepkite po kelias spurgytes.

Iškeptas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. 

Sudėkite į didesnę lėkštę, apibarstykite milteliniu cukrum ir skanaukite. 

Iš nurodyto kiekio išeis maždaug 45 spurgytės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.