Jeigu ir jums svarbu praleisto laiko trukmė virtuvėje, gaminkite šį patiekalą.
Makaronai su vištiena, pievagrybiais ir cukinija
3 porcijoms reikės:
- 200 g spalvotų makaronų kaspinėlių „Fiocchi“
- 400 g vištienos filė
- 6 pievagrybių
- 1 poro
- 1 svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 1 morkos
- 200 ml grietinėlės
- 50 g Čederio sūrio
- 1 a. š. vištienos prieskonių
- 1 a. š. kario
- 1 a. š. prieskonių padažams
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Vištienos filė supjaustome kąsnio dydžio plonomis juostelėmis. Pabarstome druska, pipirais, vištienos prieskoniais, kariu. Paliekame šiek tiek marinuotis.
Užkaičiame virti makaronus gerai pasūdytame vandenyje. Neperverdame.
Daržoves nulupame ir nuplauname. Svogūną, porą ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką sutrakuojame. Pievagrybius supjaustome riekelėmis, cukiniją griežinėliais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame smulkintą svogūną, česnaką, porą, tarkuotą morką. Pakepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
Sudedame vištieną ir pakepiname apie 7 min. Suberiame pievagrybius, cukiniją. Įpilame grietinėlės, pabarstome druska, pipirais, padažų prieskoniais ir patroškiname dar 5 min.
Sudedame išvirtus makaronus, užtarkuojame čederio sūrio. Viską gerai išmaišome. Skanaujame.