Papildomo aštrumo sriubai suteikia konservuotos „Chipotle“ aitriosios paprikos, bet jeigu nemėgstate aštriai, galite jų nenaudoti.
Arba jei nerandate tokių paprikų pirkti, drąsiai naudokite kitus mėgstamus aštriuosius pipiriukus.
Ši sriuba labai gardi su tortilijų traškučiais arba skrudintu česnakiniu batonu.
Meksikietiška trinta pupelių sriuba
4 porcijoms reikės (matavimui naudojama 240 ml stiklinė:
- 4 stiklinių virtų raudonųjų arba margų pupelių
- 4 stiklinių vandens, kuriame virė pupelės (arba daržovių/vištienos sultinio)
- 2 didelių pomidorų (arba 4 mažesnių)
- 1 mažo svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 2 konservuotų „chipotle“ aitriųjų paprikų adobo padaže (galite naudoti ir kitas konservuotas aštrias paprikas)
- 1 arb. š. druskos
- 0,5 arb. š. džiovintų raudonėlių
- juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Pomidorus nuplaukite, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol pomidorai suminkštėja ir apskrunda. Po to pomidorus palikite šiek tiek atvėsti.
Pupeles sudėkite į maisto trintuvą arba kokteilinę, užpilkite vandeniu, kuriame virė pupelės, arba sultiniu. Sutrinkite iki vientisos masės ir atidėkite į šalį.
Atvėsusius pomidorus supjaustykite, sudėkite į kokteilinę ar maisto trintuvą kartu su nuluptu svogūnu, česnako skiltelėmis, 2 „chipotle“ paprikomis (be sėklyčių) ir sutrinkite iki vientisos masės. Padažą supilkite į didelę keptuvę, pakaitinkite ant vidutinės ugnies vis pamaišant, kol užvirs. Po to pakaitinkite dar kelias minutes, vis pamaišykite.
Pupelių piure supilkite į keptuvę su padažu, išmaišykite, pagardinkite druska, raudonėliais ir pipirais pagal skonį. Kaitinkite apie 10 min. vis pamaišydami.
Sriubą patiekite su grietinėle arba grietine, pagardinkite susmulkintomis šviežiomis kalendromis ir žaliosios citrinos sultimis. Skanaus!!