Padvigubinkite padažo ingredientų kiekį, jei mėgstate, kai jo yra šiek tiek daugiau. Paruoštą patiekalą apibarstykite sezamų sėklomis ir patiekite su virtais ryžiais.
Šiam patiekalui reikės nedaug ingredientų, paruošite per pusvalandį – ir dangiškai skanus patiekalas ant stalo!
Krevetės su brokoliais medaus ir česnakų padaže
Reikės:
- 350 g nevirtų krevečių
- 1 v. š. kukurūzų krakmolo
- 2–3 v. š. sezamų aliejaus
- svogūnų laiškų (nebūtina)
- 1 a. š. trinto imbiero
- 3 skiltelėmis supjaustytų česnako skiltelių
- vidutinio brokolio, suskirstyto žiedynėliais
- 4–5 v. š. sojų padažo
- 2 v. š. ryžių acto
- 1 a. š. medaus
- aitriųjų paprikų dribsnių pagal skonį
- sezamų sėklų apibarstyti
Kaip gaminti
Krevetes nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apibarstykite krakmolu.
Įkaitinkite didelę keptuvę, pilkite 1 šaukštą aliejaus, suberkite krevetes ir nuolat maišydami kepkite 3–4 minutes, kol krevetės taps šviesiai rožinės spalvos. Neperkepkite.
Suberkite į dubenį ir atidėkite į šalį.
Į keptuvę pilkite šaukštą aliejaus, sudėkite pjaustytus svogūnų laiškus, jei juos naudosite, imbierą ir česnaką, maišydami pakepinkite 45 sekundes. Kiaurasamčiu išgriebkite iš aliejaus ir sudėkite į lėkštę su krevetėmis.
Į keptuvę pilkite dar vieną šaukštą aliejaus, suberkite brokolius ir maišydami apkepkite maždaug dvi minutes.
Atgal į keptuvę sudėkite krevetes, supilkite sojų padažą, ryžių actą, medų, berkite aitriųjų paprikų dribsnius ir leiskite užvirti. Kaitinkite dar minutę arba tol, kol brokoliai taps traškūs.
Apibarstykite sezamų sėklomis ir iškart patiekite su virtais ryžiais.