Azijietiška kario sriuba: kartą paragavę norėsite dar ir dar

Neįtikėtinai skani sriuba, kurios vieną kartą paragavę, norėsite dar ir dar.

Azijietiška sriuba su kariu.<br>@tofuvisainefu nuotr.
Azijietiška sriuba su kariu.<br>@tofuvisainefu nuotr.
Azijietiška sriuba su kariu.<br>@tofuvisainefu nuotr.
Azijietiška sriuba su kariu.<br>@tofuvisainefu nuotr.
Azijietiška sriuba su kariu.<br>@tofuvisainefu nuotr.
Azijietiška sriuba su kariu.<br>@tofuvisainefu nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Gyvi gali“

Jan 31, 2022, 1:37 PM, atnaujinta Jan 30, 2023, 12:54 PM

Galite keisti daržoves ir makaronus pagal poreikį, vietoje kreivabudžių tiks ir kiti grybai, vietoje ryžių makaronų tiks ir rameno ar soba makaronai. 

Pabandykite! 

Azijietiška sriuba su raudonuoju kariu

Reikės (2–3 porcijoms):

  • 400 ml kokosų pieno
  • 600 ml daržovių sultinio
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 a. š. sutarkuotos imbiero šaknies 
  • 1 žaliosios citrinos sulčių
  • 2 v. š. sojų padažo
  • 1 v. š. raudonojo kario pastos (galite naudoti ir žalią, irgi labai tiks)
  • ½ v. š. miso pastos (nebūtina)
  • 1 v. š. klevų sirupo/rudojo cukraus
  • ryžių ar kitų mėgstamų makaronų
  • ½ morkos
  • ½ paprikos
  • 150 g kreivabudžių 
  • 1 šviežios Chalapos ar aitriosios paprikos, jei norisi 
  • patiekti tiks: kalendros, svogūnų laiškai, sezamų sėklos, žemės riešutai. 

Kaip gaminti

Keptuvėje apkepame daržoves - smulkiai supjaustytą morką, papriką, grybus ir aitriąją papriką. Kepame tol, kol šiek tiek suminkštės ir gražiai apskrus. 

Kol kepa daržovės, puode šlakelyje aliejaus apie minutę apkepame susmulkintą česnaką ir imbierą. Sudedame kario pastą ir dar minutę pakepame. 

Supilame sultinį, kokosų pieną, išmaišome ir leidžiame užvirti. Sumažiname ugnį iki žemiausios, uždengiame dangčiu ir paliekame. Daržovėms baigus kepti, jas atidedame. 

Pasiruošiame makaronus. Jei naudosite ryžių makaronus, juos užtenka užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 2–3 min. ir tada būtinai nuplauti po šaltu vandeniu. 

Į sriubą pilame sojų padažą, žaliosios citrinos sultis, sirupą ar cukrų, miso pastą ir gerai išmaišome. 

Dedame daržoves ir makaronus į puodą arba viską paskirstome tiesiai į lėkštes. Užberiame sėklų, riešutų, svogūnų laiškų ir valgome. 

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui „tofuvisainefu“.

 „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.