Nesudėtingai paruošiamas rūkytos žuvies ir ryžių apkepas

Šis rūkytos žuvies ir ryžių apkepas turėtų patikti visiems žuvies mėgėjams.

Rūkytos žuvies ir ryžių apkepas.<br> 123rf nuotr.
Rūkytos žuvies ir ryžių apkepas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2022, 4:45 PM, atnaujinta Jan 30, 2023, 12:53 PM

Lengvas ir nekaloringas, paruošiamas nesudėtingai, tad puikiai tiks tiek darbo dienos vakarienei, tiek dienoms, kai nesinori ilgai trypčioti virtuvėje.

Išbandykite! 

Rūkytos žuvies ir ryžių apkepas

Reikės: 

  • 3/4 stiklinės ilgagrūdžių ryžių
  • 300 g karštai rūkytos žuvies (jūrinės lydekos, menkės, ešerio ir kt.)
  • vidutinio dydžio svogūno 
  • vidutinio dydžio morkos
  • 2–3 v. š. aliejaus
  • 3 kiaušinių
  • 1 stiklinės sultinio arba pieno
  • 2 pomidorų
  • 150 g tarkuoto fermentinio sūrio 
  • druskos 
  • citrinpipirių arba maltų juodųjų pipirų
  • žuvų prieskonių

Kaip gaminti 

Ryžius išvirkite. Per tą laiką nuvalykite ir sutarkuokite morką, susmulkinkite svogūną, viską apkepkite aliejuje. 

Sumaišykite ryžius su keptomis daržovėmis, sudėkite rūkytos žuvies gabaliukus, pagardinkite druska, pipirais, žuvų prieskoniais. 

Kiaušinius išplakite, įmaišykite sultinį arba pieną.

Ryžių ir žuvies masę dėkite į riebalais išteptą kepimo indą, apliekite kiaušinių plakiniu, apibarstykite sūriu, sudėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus ir dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 35–40 minučių.

Patiekite su šviežiomis salotomis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.