Mėsos kukuliai barbekiu padaže: tiks ir užkandžiui, ir pietums ar vakarienei

Keletas patarimų gaminant mėsos kukulius. Aš dariau nedidelius kukuliukus, maždaug golfo kamuoliuko dydžio. Mėsos kukulių nereikia perkepti, kad jie nebūtų sausi, tad nurodytas kepimo laikas recepte yra optimalus. 

Mėsos kukuliai barbekiu padaže.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Mėsos kukuliai barbekiu padaže.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

2022-02-02 12:32, atnaujinta 2023-01-30 12:51

Barbekiu padažo saldumą galite reguliuoti pagal savo skonį, kadangi vienas berbekiu padažas gali būti saldesnis, kitas – ne toks saldus, tad cukraus dėkite pagal savo nuožiūrą.

Jeigu neturite pilno grūdo avižinių dribsnių, greitai paruošiami avižiniai dribsniai tiks kuo puikiausiai, ir juos netgi galėsite trumpiau mirkyti piene. Avižinius dribsnius galite keisti pora batono riekelių, išmirkytų piene, arba džiūvesėliais (tada pieno nereikės). 

Šiuos mėsos kukulius galima patiekti kaip karštą užkandį arba kaip pagrindinį patiekalą.

Mėsos kukuliai barbekiu padaže

6 porcijoms reikės (matavimui naudojama 240 ml stiklinė):

  • 250 g jautienos faršo
  • 250 g kiaulienos faršo
  • 0,5 stiklinės pilno grūdo avižinių dribsnių
  • 0,25 stiklinės pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1 mažo svogūno
  • 2/3 arb. š. druskos
  • 0,5 arb. š. česnakų miltelių
  • 0,5 arb. š. džiovintų petražolių
  • 1/3 arb. š. kuminų miltelių
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • 1/3 arb. š. aitriųjų paprikų miltelių

Padažui reikės:

  • 1 stiklinės barbekiu padažo
  • 3,5 valg. š. pomidorų padažo
  • 3 valg. š. rudojo cukraus
  • 0,25 stiklinės vandens
  • 0,25 arb. š. česnakų miltelių

Kaip gaminti 

Viename inde sumaišome avižinius dribsnius su pienu, atidedame į šalį.

Svogūną nulupame, labai smulkiai supjaustome.

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Didesniame inde gerai išmaišome faršą su prieskoniais, kiaušiniu ir svogūnu. Tada sudedame avižinius dribsnius ir vėl išmaišome.

Orkaitės skardą išklojame kepimo popieriumi, jį patepame aliejumi.

Iš faršo formuojame nedidelius graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriaus.

Mėsos kukulius kepame įkaitintoje orkaitėje 20–22 minutes.

Kol kukuliai kepa, pasiruošiame barbekiu padažą. Į nedidelį puodą sudedame visus padažui skirtus ingredientus, išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas užverda. Paverdame minutę nuolat maišant.

Iškepusius kukulius išimame iš orkaitės skardos ir perkeliame į kepimo indą aukštesniais kraštais. Užpilame barbekiu padažu, išmaišome ir kepame orkaitėje dar 15–20 minučių. Skanaus!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.