Nuostabus morkų pyragas, kuris tiks ir vietoje torto

Trisluoksnis morkų pyragas pagal šį receptą gali papuošti bet kokių švenčių stalą ir net atstoti tortą. 

 Morkų pyragas.<br> 123rf nuotr.
 Morkų pyragas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2022, 5:35 PM, atnaujinta Feb 6, 2023, 10:31 AM

Ypatingo skonio ir tekstūros jam suteikia gaivūs ananasų gabalėliai ir traškūs graikiniai riešutai. 

Bet iš esmės morkų pyragų receptai yra tai, kur lieka daug vietos fantazijai ir mėgstamiems dalykams: jeigu kažkokių ingredientų nemėgstate, drąsiai galite keisti kitais. 

Trijų sluoksnių morkų pyragas

Pyragui reikės (matavimui naudojamas 250 ml talpos puodelis)

  • 375 g miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. valgomosios sodos
  • 0,5 a. š. druskos
  • 1,5 a. š. cinamono
  • 0,5 a. š. imbiero miltelių
  • 0,5 a. š. trinto muskato riešuto 
  • 4 didelių kiaušinių 
  • 100 g cukraus 
  • 200 g rudojo cukraus 
  • 230 ml alyvuogių aliejaus
  • vanilės ekstrakto 
  • 0,75 puodelio konservuotų ananasų, sukapotų smulkiau
  • 260 g smulkiai tarkuotų morkų 

Papildomai reikės (ingredientus galite keisti): 

  • 0,25 puodelio razinų 
  • 0,5 puodelio graikinių riešutų, sukapotų 
  • 0,5 puodelio kokosų drožlių 

Kremui reikės: 

  • 500 g kreminio sūrio (maskarponės) 
  • 115 g minkšto sviesto 
  • žiupsnelio druskos 
  • 300 g persijoto miltelinio cukraus (arba pagal skonį)
  • vanilės ekstrakto 

Kaip gaminti 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 

Apvalią 22 cm skersmens formą ištepkite sviestu, augaliniu aliejumi, dugną išklokite kepimo  popieriumi, jo paviršių lengvai patepkite riebalais.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir prieskonius. Atidėkite.

Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite cukrų ir išplakite iki tirštos masės. Supilkite aliejų ir vanilę, po to suberkite ananasus ir morkas.

Visus šlapius ingredientus sudėkite į miltus ir mentele sumaišykite. Įmaišykite bet kokių norimų  ingredientų – razinų, graikinių riešutų, kokosų drožlių.

Padalinkite tešlą į tris dalis, vieną dalį supilkite į kepimo formą ir kepkite maždaug 22–24 minutes.

Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi būti aplipęs drėgnais trupiniais, o ne šlapia tešla. Leiskite pastovėti kepimo formoje 5 minutes ir išimkite, padėkite atvėsti ant grotelių. Taip pat iškepkite dvi likusias pyrago dalis. 

Glajui dubenyje maišytuvu arba rankiniu plaktuvu išplakite kreminį sūrį, sudėkite minkštą sviestą ir plakite, kol gerai susimaišys. Įberkite druskos, miltelinį cukrų, dėkite vanilės ekstrakto ir išplakite iki vientisos masės.

Norėdami, kad visi biskvitai būtų lygūs, dantytu peiliu išlyginkite jų paviršių. Nupjautas dalis sutrupinkite – puikiai tiks pyragui apibarstyti.

Į serviravimo lėkštę dėkite pirmąjį biskvitą, aptepkite storu glaisto sluoksniu. Ant jo dėkite kitą ir vėl aptepkite. Pakartokite su trečiuoju. Šonus aptepkite likusiu glaistu, apibarstykite trupiniais.

Prieš patiekdami pyragą bent valandą palaikykite šaldytuve. 

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.