Soti koldūnų sriuba su daržovėmis ir pievagrybiais pagal Liucijos receptą

O taip! Šildanti, soti ir tokia skani sriuba su torteliniais – itališkais koldūnais. Kaip tik vėsiam ir šaltam orui. Patikėkite – suvalgę dubenėlį šios sriubos būsite pasisotinę ir tikrai nereikės antrojo patiekalo.

Koldūnų sriuba su daržovėmis ir pievagrybiais pagal Liucijos receptą.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Koldūnų sriuba su daržovėmis ir pievagrybiais pagal Liucijos receptą.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Koldūnų sriuba su daržovėmis ir pievagrybiais.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Koldūnų sriuba su daržovėmis ir pievagrybiais.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

Liucija Galinytė, tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė

Feb 7, 2022, 10:43 AM, atnaujinta Feb 6, 2023, 10:30 AM

Šiai sriubai galite naudoti ir tortelinius, ir paprastus mažesnius koldūnus. Grybai sriubai suteikia labai gero skonio, dėl to būtinai siūlau jų neišbraukti iš ingredientų sąrašo. Papildomam skoniui suteikti aš dar kartais įberiu smulkiai tarkuoto parmezano.

Dėl špinatų galite nesijaudinti – jeigu neturite, ir be jų sriuba bus gardi. Beje, jeigu norite skystos sriubos, nedėkite miltų. Aš norėjau, kad ji būtų šiek tiek kreminė, todėl papildomai dėjau miltų.

6 porcijoms reikės (matuoti naudojama 240 ml stiklinė):

  • 300 g tortelinių su vištiena arba sūriu
  • 250 g pievagrybių
  • 100 g špinatų
  • 4,5 stiklinės vištienos sultinio
  • 2 stiklinių pieno
  • 1/3 stiklinės grietinėlės
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 3 vidutinio dydžio morkų
  • 50 g sviesto
  • 3 v. š. miltų
  • 3 česnako skiltelių
  • 0,5 a. š. džiovintų raudonėlių
  • 1/3 a. š. džiovintų čiobrelių
  • druskos, juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus

Nulupkite svogūną, česnakų skilteles ir morkas. Svogūną ir česnakus susmulkinkite, o morkas ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais.

Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, dėkite sviestą, leiskite jam ištirpti. Sudėkite svogūnus, morkas ir pievagrybius, kepkite apie 3 minutes, tada sudėkite česnakus ir pakepkite dar minutę. Suberkite miltus, gerai išmaišykite.

Supilkite vištienos sultinį, pagardinkite raudonėliais, čiobreliais, druska, pipirais ir, kai užvirs, pavirkite apie 10 minučių.

Supilkite pieną, sudėkite koldūnus ir virkite dar maždaug 7 minutes, kol koldūnai išvirs. Sudėkite špinatus, išmaišykite, pavirkite apie minutę (ilgiau nereikia). Tada supilkite grietinėlę. Pagal skonį pagardinkite druska ir skanaukite!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.