Šokoladinis pyragas su riešutais, kuris iškeps vos per 20 minučių

Manau, dauguma mūsų Valentino dieną nustebins savo mylimą žmogų kokiu nors saldžiu desertu ar jaukia vakariene. Tad štai, brangieji, dalinuosi saldžia Valentino dienos deserto idėja. Tikiuosi, receptas pravers ruošiantis romantiškai vakarienei.

Šokoladinis pyragas su riešutais ir grietinėlės kremu.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Šokoladinis pyragas su riešutais ir grietinėlės kremu.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Feb 10, 2022, 9:43 AM, atnaujinta Feb 6, 2023, 10:26 AM

Šį desertą pagaminti labai paprasta – sumaišome tešlą pyragui, šauname į orkaitę, kol pyragas kepa (vos 15–20 minučių!), suplakame grietinėlės kremą (dar užtenka laiko žvakėms uždegti ir romantiškai atmosferai sukurti). 

Iškeptą pyragą lieka supjaustyti kvadratėliais ir patiekti su grietinėlės kremu. 

Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Šokoladinis pyragas su riešutais ir grietinėlės kremu (6 porcijos)

Reikės:

  • 150 g juodojo šokolado
  • 150 g cukraus
  • 125 g sviesto
  • 90 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • 1 geros saujos graikinių riešutų (ar kitų mėgstamų riešutų)
  • 1,5 valg. š. nesaldžios kakavos
  • ¼ arb. š. druskos

Grietinėlės kremui reikės:

  • 250 ml riebios grietinėlės (35 proc. riebumo)
  • 2 valg. š. miltelinio cukraus 

Kaip gaminti 

Šokoladą ir sviestą sudedame į vieną dubenėlį. Kaitiname mikrobangėje, kol šokoladas ištirpsta, gerai išmaišome ir paliekame šiek tiek atvėsti.

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Į kitą dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir lengvai išplakame plakimo šluotele.

Kitame dubenyje miltus sumaišome su kakava ir druska.

Šokolado masę sumaišome su kiaušiniais. Įsijojame miltus ir išmaišome.

Riešutus stambiai sukapojame ir sumaišome su tešla.

Kepimo formą (naudojau 28 cm x 18 cm stiklinę, stačiakampę formą) išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. Daugiau kepti nereikia, kitaip pyragas perkeps.

Užtenka, kad pyrago viršus atrodytų išdžiūvęs. Iškepusį pyragą paliekame truputį atvėsti (arba galite patiekti dar karštą).

Kremui grietinėlę plakame elektriniu plaktuvu. Kai pradeda tirštėti, suberiame miltelinį cukrų ir plakame, kol grietinėlė tampa standi. Tik neperplakite, kad kremas nesušoktų į gumulėlius.

Pyragą supjaustome kvadratėliais ir patiekiame su grietinėlės kremu. Galite papildomai apibarstyti mėgstamais pabarstukais.

Pastaba: vietoje graikinių riešutų galite rinktis kitus mėgstamus riešutus.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.