Vištiena kvapniame terijakio padaže: lengva ir gardi vakarienė vos per 20 minučių

Šis greitai paruošiamos vištienos receptas gali tapti vienu mėgstamiausių! Pagal šį receptą vištienos gabalėliai iškepami keptuvėje, tuomet apliejami itin gardžiu lengvu ir kvapniu terijakio padažu, kurį pasigaminsite vos iš kelių produktų.

Vištiena terijakio padaže.<br> 123rf nuotr.
Vištiena terijakio padaže.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2022, 2:47 PM, atnaujinta Feb 6, 2023, 10:24 AM

Patiekite su salotomis, virtais ryžiais, o jei norite dar sveikiau – su garuose virtais brokoliais.

Net pirštelius apsilaižysite!

Vištiena terijakio padaže

Reikės:

  • 600 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos nedideliais gabalėliais 
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus 
  • 60 ml sojų padažo 
  • 60 ml vandens 
  • 2 v. š. medaus 
  • 1,5 v. š. rudojo cukraus 
  • 1 v. š. ryžių acto 
  • 0,5 a. š. sezamų aliejaus
  • 2 a. š. trinto šviežio imbiero 
  • 2 trintų česnako skiltelių
  • 1 v. š. kukurūzų krakmolo 
  • patiekti – sezamų sėklų ir sukapotų svogūnų laiškų 

Kaip gaminti 

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite vištieną ir maišydami kepkite, kol apskrus ir iškeps.

Kol vištiena kepa, indelyje sumaišykite sojų padažą, vandenį, medų, rudąjį cukrų, ryžių actą, sezamų aliejų, imbierus, česnakus ir kukurūzų krakmolą.

Užpilkite padažą ant apkeptos vištienos ir pakaitinkite minutėlę maišydami, kol padažas sutirštės.

Patiekite apibarstę svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis su salotomis, virtais ryžiais ar brokoliais. 

Parengta pagal „Cooking classy“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.