Tortilijų dabar aš jau visada turiu spintelėje, nes tai geras pasirinkimas pusryčiams. Abi mergaitės labai mėgsta tortilijas su keptu kiaušiniu, šonine ir daržovėmis. Bet šis šiandieninis variantas taip pat labai puikus.
Skanių visiems pusryčių.
Tortilijų suktinukai su lašiša ir avokadu
Porcijos 2. Užtruksite apie 15 min.
Reikės:
- 2 tortilijų;
- 2 kiaušinių;
- 2 v. š. lydyto sūrelio;
- kelių salotų lapų;
- 50 g sūdytos lašišos;
- šlakelio citrinos sulčių;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- 2 avokadų;
- šlakelio aliejaus.
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Mušame kiaušinius. Pabarstome druska ir gerai išmaišome mentele. Kepame keletą minučių, kol kiaušinis sutvirtės.
Tortiliją aptepame lydytu sūreliu.
Avokadą perpjauname per pusę, išimame kaulą, išskobiame minkštimą. Sutriname jį šakute. Pagardiname druska, pipirais, citrinos sultimis. Tortiliją per vidurį patepame gauta mase.
Ant viršaus dėliojame lašišos gabalėlius, salotų lapus. Pabaigoje dedame kiaušinį.
Tortiliją susukame. Perpjauname per pusę ir mėgaujamės.