Sausainių idėja Šv. Valentino dienai.
Reikalingi produktai:
- 375 g miltų
- 210 g sviesto
- 120 g cukraus
- 3 dideli tryniai
- 3 šaukštai pieno
- braškių ar kitos uogienės
Kaip gaminti
Šaltą sviestą sutarkuojame burokine tarka, dedame į miltus ir minkome tarp pirštų, kol gausis trupiniai. Dirbkite greitai, sviestas neturi ištirpti.
Tuomet dedame cukrų, kiaušinių trynius ir kelis šaukštus pieno. Suminkome viską į vieną gumulą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Išėmę iš šaldytuvo padaliname tešlą į kelias mažesnes dalis, taip bus lengviau dirbti. Beriame miltų ant paviršiaus, dedame tešlą ir kočiojame ploną blyną. Formele išspaudžiame apskritimus. Dedame į popieriumi išklotą skardą.
Kas antrame apskritime formele išspaudžiame širdelę.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min., kol gražiai pagels. Uogienę papildomai sutrintu trintuvu, kad gautųsi tolygi konsistencija.
Širdelės formos atvėsusius sausainius apibarstome milteliniu cukrumi. Ant apskritimo tepame uogienės, ant viršaus uždedame širdelę.