Pyragui puikiai tiks ir šaldytos avietės, ir ne tik avietės – mėlynės, šilauogės, vyšnios, gervuogės ar kitos uogos.
Norint labiau šventiško varianto galima paruošti paprastą citrininį glajų, kuris suteiks malonaus rūgštumo.
Nuostabiausia yra tai, kad šį gražuolį paruošite kepti vos per 15 minučių ar dar greičiau. O tuomet teliks mėgautis iš orkaitės sklindančiais kvapais ir luktelti, kol iškeps. Pasimėgaukite savaitgalį.
Rikotos pyragas su avietėmis
Reikės:
- 200 g miltų
- 160 g cukraus
- 2 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- 3 didelių kiaušinių
- 250 g rikotos
- vanilinio cukraus
- 120 g sviesto, ištirpinto
- puodelio šaldytų aviečių
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.
Kepimo skardos dugną išklokite kepimo popieriumi, ištepkite riebalais, taip pat ištepkite skardos šonus.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinius ir rikotą. Šį mišinį atsargiai įmaišykite į sausus ingredientus, kol susimaišys.
Ištirpintą sviestą atsargiai įmaišykite į tešlą. Supilkite šaldytas avietes, stenkitės nesutraiškyti uogų.
Supilkite tešlą į kepimo skardą, kepkite 50–60 minučių arba kol taps auksinės rudos spalvos, o į centrą įsmeigtas krapštukas bus švarus.
Ištraukite iš orkaitės ir palikite pastovėti 20 minučių. Atsargiai peiliu apipjaukite palei kraštus iš išimkite pyragą iš skardos, atvėsinkite ant grotelių.
Apibarstykite milteliniu cukrumi, šviežiomis avietėmis. Jei norite, apšlakstykite glajumi (1–2 v. š. citrinos sulčių sumaišykite su 0,5 puodelio miltelinio cukraus).
Skanaus!