Brokolių tortilija vos iš 3 ingredientų: lengvas užkandis, kuris tikrai patiks visiems

Ispaniška brokolių tortilija, kuriai pagaminti tereikia 3 pagrindinių ingredientų! Paprasčiau ir būti negali! Ši tortilija gali būti puikus užkandis ant jūsų stalo. Greitai ir paprastai paruošiama, vegetariška ir labai gardu – toks užkandis tikrai patiks visiems. 

Brokolių tortilija.<br>„Lithuanian in the USA“.
Brokolių tortilija.<br>„Lithuanian in the USA“.
Brokolių tortilija.<br>„Lithuanian in the USA“.
Brokolių tortilija.<br>„Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

Feb 21, 2022, 5:30 PM, atnaujinta Feb 20, 2023, 12:23 PM

Tradicinė ispaniška tortilija gaminama iš bulvių, kiaušinių ir dažniausiai svogūnų, bet šį kartą gaminau liesesnį tortilijos variantą – su brokoliais. Mano tortilija gavosi nelabai stora, kadangi kepiau gana didelėje (apie 24 cm skersmens) keptuvėje. 

Jei norite storesnės tortilijos – reikėtų kepti šiek tiek mažesnėje keptuvėje.

Brokolių tortilija

Reikės:

  • 1 nedidelio brokolio (400–450 g)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 4 didelių kiaušinių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus kepti

Kaip gaminti

Puode užverdame vandenį.

Brokolį suskirstome žiedynais. Verdame užvirusiame vandenyje apie 5–7 min, kol brokolis suminkštėja (nepervirkite, kad per daug nesuminkštėtų). Po to nupilame vandenį nuo brokolio ir paliekame atvėsti. Kai atvėsta, supjaustome plokščiais gabalėliais, tik nereikia per daug susmulkinti.

Viename dubenyje suplakame kiaušinius su 0,5 arb. š. druskos.

Svogūną nulupame, supjaustome didesniais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame svogūnus ir kepame, kol suminkštėja, tada sudedame brokolį ir kepame apie 4 min. vis pamaišant, pagardiname druska ir pipirais. Daržovių mišinį sudedame į kiaušinių plakinį, išmaišome.

Keptuvę išvalome, įpilame 2 valg. š. aliejaus, įkaitiname ant vidutinės ugnies, supilame tortilijos masę, išlyginame paviršių ir šonus.

Kepame tortiliją apie 5–6 min, kol apačia gražiai apskrunda, tada uždedame ant keptuvės didelę lėkštę arba plokščią dangtį ir atsargiai tortiliją apverčiame.

Dedame tortiliją atgal į keptuvę, išlyginame šonus ir kepame dar 5 min., kol apačia apskrunda. Tortiliją iš keptuvės atsargiai perkeliame ant lėkštės, supjaustome ir skanaujame! 

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?