Cukinijų ir morkų spagečiai su migdoliniu pesto pagardu

Recepte pesto gamybai nurodyti morkų lapeliai. Ne bėda, jei neturite morkų lapelių (aš pesto su morkų lapeliais ruošiu tik tada, kai nusiperku šviežių morkų su nenupjautais lapeliais).

Cukinijų ir morkų spagečiai su migdoliniu pesto pagardu.<br>„Valgykime sveikiau“.
Cukinijų ir morkų spagečiai su migdoliniu pesto pagardu.<br>„Valgykime sveikiau“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Gyvi gali“

Feb 21, 2022, 9:30 AM

Vietoje morkų lapelių naudokite kitus turimus žalumynus ir jų mišinius – petražoles, bazilikus, garšvas, mėtas, lapinius kopūstus ir t.t. Ką turite, tą ir naudokite. Nes žalumynuose gausu vitaminų, antioksidantų ir kito mums reikalingo gėrio. 

Daržovių spagečiams reikės (2 porcijos):

  • 1 vidutinio dydžio cukinijos
  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 6 saulėje džiovintų pomidorų, supjaustytų gabaliukais
  • saujos graikinių riešutų

Pestui reikės (apie 500 ml):

  • apie 120 g (stipriai prikimštų dviejų stiklinių) susmulkintų morkų lapelių 
  • 200 g migdolų riešutų, lengvai apkeptų sausoje keptuvėje
  • 6 š. mielių dribsnių (angl. „nutritional yeast“)
  • 6 skiltelių česnakų
  • 4 š. citrinos sulčių
  • 140 ml tyro alyvuogių aliejaus
  • mažo žiupsnelio druskos (nepadauginkite, sūrumo bus nuo mielių dribsnių)

Kaip gaminti 

1. Pirmiausia pasigaminame pesto. Visus ingredientus, išskyrus aliejų, sudedame į maisto smulkintuvą. Smulkiname iki mažų gabaliukų. Stengiames per stipriai nesusmulkinti, nes skaniau, kai lieka nedideli migdolų gabaliukai. Supilame aliejų ir dar pasmulkiname. Paragaujame ir, jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis, česnaku, druska. Paruoštą pesto sudedame į sandarų indelį (padažo turėtų gautis daugiau nei 2 porcijoms).

2. Cukiniją ir morkas supjaustome plonais spagečiais spiraline daržovių pjaustykle, tarka, specialiu skustuku arba tiesiog peiliu (per cukinijos ir morkos ilgį išilgai supjaustome ilgais griežinėliais, o paskui juos išilgai supjaustome į plonas juosteles).

3. Cukinijų ir morkų spagečius (jei spagečiai išėjo per daug ilgi – taip kartais nutinka pjaustant spiraline pjaustykle – patrumpiname juos žirklėmis) sumaišome su norimu kiekiu paruošto pesto. Paragaujame – jei reikia, užberiame druskos ir pipirų, gal mažą šlakelį citrinos sulčių (man dažniausiai norisi). Jei pesto sunkiai pasiskirsto, palaukite kelias minutes. Netrukus cukinijos pradės išskirti savo sultis ir pesto išsimaišys geriau.

4. Sumaišytus su pesto daržovių spagečius paskirstome į du dubenėlius, sudedame saulėje džiovintus pomidorus, užberiame graikinius riešutus ir papildomai po šaukštelį pesto. Nieko nelaukiant pradedame mėgautis, kol cukinijos nepaleido visų savo sulčių.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

 „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.