Ukrainietiški kotletai su padažu maloniai nustebino skoniu

Labiau už viską vertinu paprastumą. Gyvenime, darbe, draugystėje... Paprastumą mėgstu savo spintoje ir virtuvėje. Gal todėl man patinka ukrainietiška virtuvė, nes ji mums tokia artima ir daugiau ar mažiau žinoma nuo vaikystės.

 Ukrainietiški kotletai su grybų padažu.<br> „Samčio užrašai“.
 Ukrainietiški kotletai su grybų padažu.<br> „Samčio užrašai“.
 Ukrainietiški kotletai su grybų padažu.<br> „Samčio užrašai“.
 Ukrainietiški kotletai su grybų padažu.<br> „Samčio užrašai“.
 Ukrainietiški kotletai su grybų padažu.<br> „Samčio užrašai“.
 Ukrainietiški kotletai su grybų padažu.<br> „Samčio užrašai“.
 Ukrainietiški kotletai su grybų padažu.<br> „Samčio užrašai“.
 Ukrainietiški kotletai su grybų padažu.<br> „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (4)

„Samčio užrašai“

Feb 21, 2022, 3:12 PM, atnaujinta Feb 20, 2023, 12:24 PM

Labai seniai svajojau apie kotletus – tuos senus gerus mokyklinius. Be jokių išsidirbinėjimų. Supykau ant savęs ir nuėjau į virtuvę. Nors ir su pusantros rankos, bet pagaminau kotletus – ir dar padažą suorganizavau, nes originaliame recepte labai jau skaniai atrodė.

Aš kepiau keptuvėje, nors tikrame recepte siūloma apkepti keptuvėje, o tada dėti į orkaitę ir baigti kepti. 

Man labai patiko pati padažo idėja, kurios niekada nebuvau bandžiusi – paruoštą grybų padažą sutrinti. Žinokit – tikrai nustebsite, kaip skanu. Atrodo, smulkmena, bet patiekalą pakelia į kitą lygį.

Tad pristatau: ukrainietiški kotletai.

Reikalingi produktai:

  • 900 g faršo
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 riekės baltos duonos
  • 125 ml pieno
  • druska ir pipirai pagal skonį
  • aliejus kepti

Padažui:

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 300 g pievagrybių arba miško grybų
  • 200 ml grietinėlės
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Kaip gaminti 

Duoną išmirkome piene. Nuspaudžiame ir dedame į dubenį su faršu. Dedame tarkuotą svogūną, druską ir pipirus. Gerai išmirkome, faršą vis padaužydami ar pamėtydami į dubenį.

Formuojame kotletus ir iškepame keptuvėje aliejuje.

Kol kotletai kepa, gaminame padažą. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir iki skaidrumo pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus.

Dedame smulkintus grybus ir kepame kelias minutes, kol suminkštės. Supilame grietinėlę ir maišydami pakaitiname apie 5 min. Trintuvu sutriname padažą iki vientisos masės. Pagardiname druska bei pipirais.

Į lėkštę dedame kotletus ir užpilame padažu. Tiekiame su norimu garnyru.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.